Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Australian Open: egy órát töltött a pályán Federer, döntős lett

A 36 éves, címvédő Federer hatodszor nyerheti meg az év első Grand Slam-tornáját.

MTI
2018. 01. 26. 10:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 19-szeres Grand Slam-győztes svájci klasszis 6:1, 5:2-re vezetett az U21-es világbajnok ellenfelével szemben, amikor Csung lábsérülés miatt visszalépett az elődöntőtől. A koreai teniszezőt két játékkal korábban hosszan ápolták a talpán keletkezett vízhólyag miatt, így mindössze 64 percet töltöttek a pályán.

„Régebben én is játszottam hólyagos lábbal, ami nagyon tud fájni. Egyszer eljön az a pont, ami után már nincs tovább” – nyilatkozta Federer, aki elárulta: a második szettben érezte ellenfelén, hogy valami gond lehet, mert lassult a játéka. A svájci teniszező elmondta: örül, hogy bejutott a döntőbe, de így „keserédes” számára a győzelem.

A 36 éves, címvédő Federer hatodszor nyerheti meg az év első Grand Slam-tornáját, amennyiben a vasárnapi fináléban legyőzi a horvát Marin Cilicet. A svájci sztárnak ez lesz pályafutása 30. GS-döntője.

Eredmény, elődöntő:
Federer (2.) – Csung (dél-koreai) 6:1, 5:2-nél Csung feladta

Magyar idő szerint péntek reggel Australian Open-bajnok lett párosban:

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.