Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Babos történelmet írt, döntőbe jutott párosban az Australian Openen

Felnőtt magyar játékos ilyet még nem tett. Másfél óra sem kellett a fináléhoz, egyre jobbak Mladenoviccsal.

MN
2018. 01. 24. 5:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatta menetelését magyar idő szerint szerda hajnalban és Kristina Mladenovic Melbourne-ben. A korábbi világelső Hszie Szu-vej, Peng Su-aj páros várt rájuk a női elődöntőben.

Az első szettben rögtön kétszer is el tudták venni az ázsiaiak adogatását, így kisebb visszaesés után 6:4-re behúzták a játszmát. A második felvonás a magyar teniszező honlapjának értékelése szerint simábban alakult. Babosék újra brékkel nyitottak, majd ellenfelük vehette volna el az ő adogatásukat, de ez végül nem jött össze. A magyar–francia páros jól játszott alapvonalról és a hálónál is, három meccslabdához is jutottak, de ezeket hárította Hszi és Peng. A végén Babos Tímea adogathatott a meccsért, s az ő tenyeres ütése jelentette a győztes pontot. Az eredmény 6:4, 6:2, győzelem egy óra húsz perc alatt.

Babos Tímea az első magyar a tenisztörténelemben, aki döntőt játszhat a felnőttek között az Australian Openen. Piros Zsombor tavaly ugyanitt egyéniben ért a csúcsra, de a juniorok között. A 24 éves magyar játékos 2014-ben Kristina Mladenovic és 2016-ban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán jutott női párosban a fináléba Wimbledonban. Közben 2015-ben Babos és az osztrák Alexander Peya vegyes párosban volt döntős, szintén az angliai Grand Slam-versenyen. A soproni hölgy érthetően kirobbanó örömmel nyilatkozott honlapjának a találkozó után.

„Elképesztő, hogy újra döntős lehetek egy Grand Slam-versenyen! A mai meccsen rendkívül jól játszottunk, nagyon jól ment a játék. Ennek hihetetlenül örülök! Főleg a keddi negyeddöntő után, hiszen nagyon emocionális, nehéz mérkőzés volt. Az eredmény simának tűnik, de egyáltalán nem volt egyszerű az elődöntő. Folyamatosan javulunk, meccsről-meccsre. Nevetve mondtuk: az első körös önmagunkat most 6:1, 6:1-re győznénk le. Kristina sokat javult, ma is nagyon jól játszott! A partnerségünkről pedig annyit: jól érzem magam a pályán Kristinával, azonosak a céjaink, jól kiegészítjük egymást! Szerintem már korábban is lehetett látni, hogy Kristinával tudok a legjobban játszani és összedolgozni. Boldog vagyok, hogy ez most is így sikerült!”

Babosék pénteken játsszák a döntőt, ellenfelük a második helyen kiemelt orosz Makarova–Vesznyina páros lesz.

Babos magyar idő szerint 8.30 órától a vegyespáros negyeddöntőjében is pályára lép az indiai Rohan Bopanna oldalán.

Eredmény:
női páros, elődöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.) – Hszie Szu-vej, Peng Su-aj (tajvani, kínai, 8.) 6:4, 6:2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.