Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Dobogós helyen áll, de visszalép a székelyudvarhelyi kézicsapat

A román élvonalban szereplő SZKC Verestóy Attila halálával elveszítette a támogatóját, új pedig nem jelentkezett.

Radványi Benedek
2018. 01. 30. 8:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A túlélés megteremtéséről szóltak az előző napok. A legdrasztikusabb döntést kellett meghoznia a klubvezetőségnek” – ezzel indul a Székelyudvarhelyi KC honlapján olvasható közlemény

A lehetetlen helyzetbe a főtámogató, Verestóy Attila rákbetegség miatti, egy héttel ezelőtti halálával került a csapat, a 2005-ben alapított, Székelyföld legsikeresebb együttesének tartott klubot ugyanis alapvetően a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) egykori szenátora támogatta.

A közleményből kiderül, a halálhír után a játékosokkal közölték, hogy nem fogják tudni hozni az eddigi pénzügyi szintet, így nem gördítenek akadályt a távozásuk elé.

A helyi polgármesteri hivatal és néhány udvarhelyszéki vállalkozó ígéretet tett, hogy megpróbál segíteni, rajtuk kívül a Hargita Megyei Tanács is kereste a megoldást. „A klubvezetőség mérlegelte a jelenlegi anyagi helyzetet, azt, hogy a folytatást illetően bizonytalan a Székelyudvarhelyi KC jövője – döntést kellett hoznia. A hátralévő tavaszi idény jövőképe is ködös volt, így nem lehetett más a lépés, mint hogy az SZKC kiáll a Nemzeti Ligából” – írják.

Az MTI összegzése szerint a jelenleg a harmadik helyen álló együttes 2007-ben jutott fel az élvonalba, azóta többször dobogós helyezést ért el, 2015-ben pedig elhódította a Challenge-kupát.

A román és magyar játékosokat is foglalkoztató csapat tagja egy korábbi és egy jelenlegi magyar válogatott játékos is, Krivokapics Milorad, illetve Vilovszki Uros.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.