Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Edzője büszke, hogy Babos tenisztörténelmet írt

A magyar játékos trénere elmondta, hogyan készültek a versenyre.

MN
2018. 01. 27. 8:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thomas Drouet büszkén nyilatkozott tanítványa, teljesítményéről, aki első magyarként megnyerte pénteken az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét – írja az MTI.

„Először a büszkeség jut az eszembe! Az a büszkeség, hogy Tímea ismét tenisztörténelmet írt Magyarországon. Büszke vagyok arra, hogy ennek részese lehetek. Egy hónappal a tavalyi szingapúri világbajnokság előtt leültem beszélgetni Tímeával: azt mondtam, rendben, ebben az évben kiemelten készülünk erre a versenyre, és javítunk a pároshoz szükséges képességeiden” – kezdte értékelését Babos honlapján a monacói edző. 

Thomas Drouet elmondta, hogy attól a pillanattól kezdve speciálisan készültek, számos új feladattal igyekeztek javítani a pároshoz szükséges képességeken. Ennek első nagy eredményeként nyerte meg a 24 éves teniszező a cseh Andrea Hlavácková oldalán a szingapúri WTA-világbajnokságot.

Drouet 2014 tavasza óta segíti a magyar játékost, aki akkor még top 100-on kívül állt a világranglistán.

Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal pénteken nyerte meg az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét. A magyar játékos 2014 és 2016 – Wimbledon – után pályafutása harmadik Grand Slam-döntőjében szerepelt (ezúttal Melbourne-ben). Az ellenfél a torna második kiemeltje, a Makarova, Vesznyina orosz kettős volt, amely az Australian Openen kívül már minden GS-t megnyert.

Nem sokkal a találkozó után Babos az indiai Rohan Bopanna oldalán megnyerte a vegyes páros elődöntőjét. A vasárnapi döntőben – magyar idő szerint reggel 6-kor – a Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai–horvát kettőssel találkoznak majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.