Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Elhagyta az Iron Aquaticset az első számú férfi úszó

Az Eb-bronzérmes Földházi Dávid egy kifejezetten alig ismert klubba igazolt.

2018. 01. 05. 7:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhagyta az Iron Aquatics úszóklubot Földházi Dávid, az egyesület első számú férfi versenyzője. Noha az Európa-bajnoki bronzérmes Földházi csak 2017 szeptemberében csatlakozott és Shane Tusup klubjához, máris sok lett neki a bizonytalanság, és a honi úszóéletben jelenleg nem túlságosan számottevő Dunaharaszti MTK-nál folytatja.

A 22 esztendős Földházinak ezzel élete második rövid szakasza zárul le az Iron-pár közelében, három éve ugyanis egy még rövidebb időszakot, két hónapot töltött Katinkáéknál az Iron Lady edzőpartnereként. Akkor Földházi a 24.hu cikke szerint azzal magyarázta a váltást, hogy az ő sikerességét nem, csak Hosszú Katinkáét mozdítja elő Shane Tusup módszere. Ezúttal a Bors arról tudósít Földházi új edzőjére, Lőrincz Györgyre hivatkozva, hogy „egy fiatalos csapat tagja szeretett volna lenni Dávid”, ami eléggé furcsa, hiszen az Iron Aquatics kifejezetten fiatal és fiatalos úszóklub, Shane Tusup 30 év alatti edző, a másik ismert felnőtt versenyző, Dudás Dániel – akivel Hosszú a minap tért haza az Egyesült Államokban tett privát látogatásából – pedig még Földházinál is fiatalabb.

Földházinak edzésre mindenesetre e második időszak tökéletesen megfelelhetett, hisz az Iron klub saját pénzen versenyeztette őt az őszi világkupa-állomásokon.

Az Iron Aquatics egyébként a Duna Aréna körül ólálkodó újságírók szerint működik, Shane Tusup viszont egyedül jár edzést tartani – annak ellenére, hogy a Duna-parti futásáról posztoló Hosszú Katinka kedd óta Budapesten van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.