Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Elveszítheti legjobbjait a Vardar; profitál ebből a Győr és a Ferencváros?

A jelek szerint a macedón klub orosz milliárdosa bedobta a törölközőt, felbolydulhat az átigazolási piac.

TK
2018. 01. 30. 5:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sokkoló” – ezzel a szóval indítja cikkét az Ekipa macedón sportportál, amelynek információi szerint a Vardar Szkopje női kézilabdacsapatának meghatározó játékosai engedélyt kaptak a vezetőktől, hogy tárgyalhatnak kérőikkel. A szkopjei csapat jövőre fiatal macedón tehetségekkel szeretne indulni a sorozatokban.

A portál azt írja, hogy a horvát Andrea Penezic visszavonul, miközben a szerb Andrea Lekic, a montenegrói Dragana Cvijic és Jovanka Radicevic már gőzerővel keresi új klubját. A csapat két francia játékosa közül Alexandra Lacrabère hazaigazol, a CJF Fleury Loiret-ben folytatja, míg Amandine Leynaud bejelentette, hogy jövőre Győrbe szerződik. Ezzel kapcsolatos sajtóhír, hogy a kisalföldi vezetők elküldték ajánlatukat, és a kapus válaszára várnak, aki 2013-ban érkezett Szkopjéba, a szerződése azonban csak 2019 nyarán járna le. Kézilabdásberkekben az a hír járja, hogy több játékosnak is valamelyik magyar csapat lehet a következő együttese.

A klub 2013 óta folyamatosan macedón bajnok, 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban Bajnokok Ligája-bronzérmes, míg 2017-ben a Győrtől kapott ki a final four döntőjében.

A Bajnokok Ligája címvédőjénél, a Vardar Szkopje férficsapatánál sem rózsásabb a helyzet. Köztudomású, hogy a friss Eb-győztes Sterbik Árpád Veszprémben folytatja pályafutását, míg a csapat spanyol trénere, Raúl González napjaink leggazdagabb klubja, a francia Paris Saint-Germain vezetőedzői posztját foglalja el. Az együttes sztárjai sem akarnak Macedóniában maradni: a horvát Luka Cindric, a lengyel Kielce, a szerb Ilija Abutović és a spanyol Jorge Maqueda pedig a német Rhein-Neckar Löwenhez igazolhat.

2017 augusztusának elején Szergej Szamszonyenko, a Vardar Szkopje női és férfikézilabda-, valamint férfi-labdarúgócsapatának tulajdonosa a Makedonszki Sport című lapban tett közzé egy nyílt levelet, amelyben elítélte az őt érő támadásokat, és bejelentette, hogy csak a 2017–2018-as szezon végéig folytatja a klub finanszírozását. A macedón egyesületnél azután robbant ki botrány, hogy a futballcsapat Fenerbahce elleni El-selejtezőjére 50 eurónak megfelelő dénárért kezdték árulni a jegyeket. A labdarúgócsapat végül sikeresen vette az akadályt, és tavaly ősszel az Európa-liga csoportkörébe jutott.

2017 nyara óta a Ferencváros, valamint a Videoton labdarúgócsapata is igazolt szkopjei futballistát.

Pár héttel az ominózus levél megírása után azonban Szamszonyenko visszatáncolt, azt mondta, hogy az csak egyszeri kirohanás volt, és továbbra is támogatni fogja a csapatokat, de kéri a sajtó képviselőit, valamint a szurkolókat, hogy ne üljenek fel a provokációknak, hagyják őket dolgozni, és szurkoljanak.

A fentiek fényében most mégis az látszik valószínűnek, hogy az orosz milliárdos bedobja a törölközőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.