Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Hargitay: Hosszú távon is sikeres lehet Shane Tusup

A volt úszókapitány szerint Tusupnak hosszú, sikeres pályafutása lehet edzőként, Katinkában viszont maximum öt év van még.

Pintér Bence
2018. 01. 20. 13:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bármennyire fájó, maximum öt év van még Katinkában. Shane-ben akár negyvenévi edzősködés is. Ez­alatt számos úszóval felérhet a csúcsra, jóval túlszárnyalhatja Hosszú olimpiai érmeit” – nyilatkozta a Borsnak Hargitay András, az úszóválogatott volt szövetségi kapitánya. Az edző szerint Tusup edzői munkája legalább olyan fontos, mint sportolói teljesítménye, mégsem értékeljük eléggé.

Hargitay szerint a házaspár kapcsolati válsága nem fog ahhoz vezetni, hogy Hosszú edzőt vált, mert szerinte az úszó karrierje szempontjából nélkülözhetetlen az amerikai tréner, akinek másokat is kéne edzenie. „Én bedobnám a mély vízbe, és adnék neki esélyt, hogy más úszókkal is hasonló sikereket érjen el. Az új módszere szemmel láthatóan működik, még ha eddig »csak« Katinkával ért el is sikereket. De három olimpiai aranyban mégis közreműködött” – mondta Hargitay.

A volt szövetségi kapitány szerint ehhez Tusupnak „vissza kell vennie a vehemenciájából, idomulnia kell a magyar úszótársadalomhoz”. Ha sikerül, akkor az edző Hargitay szerint összességében eredményesebb lehet Hosszúnál is. „A zsenikkel sosem egyszerű. Széchy Tamás is súlyos eset volt, szerintem Shane könnyebben kezelhető. Ha kordában tudja tartani az érzelmeit, nagy jövő előtt áll” – összegzett Hargitay András.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.