Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Hatalmas bravúr Piros Zsombortól Új-Kaledóniában

Először vert meg top 100-as versenyzőt junior Australian Open-bajnokunk, nem is akárhogy.

Gabay Balázs
2018. 01. 02. 11:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teniszezők számára az újévi időszak mindig zsúfolt: már decemberben elindul a felkészülés a következő évi versenyszezonra, és megkezdődnek a felhozó viadalok a Grand Slam-tornákra. és után Piros Zsombor is győzelmekkel nyitott.

A felnőtt ranglistán 631. helyezett játékos, aki tavaly megnyerte a juniorok között az Australian Opent, élete első top 100-as sikerét érte el kedden az új-kaledóniai Noumeában.

A hazai szövetség oldalán található tudósítás szerint a 75 ezer dolláros Challenger-verseny főtábláján az első körben búcsúztatta az első kiemelt, a ranglistán 56. helyezett Julien Benneteau-t, ami órási bravúr. Piros két selejtezős ellenfelet ejtett ki korábban, köztük a torna harmadik kiemeltjét.

Francia ellenfele tavaly elődöntős volt a párizsi Masters-viadalon, és be is húzta az első szettet 6-3-ra. A második játszmában 4-5-nél két meccslabdája volt, de a magyar hárította őket, sőt innen fordította meg a meccset. Négy játékot nyerve sorozatban 7-5-re behúzta a szettet, a harmadik játszmában pedig lesöpörte a pályáról Benneteau-t, végül 3-6, 7-5, 6-1-es győzelmet aratott.

A tavaly a 18 év alattiak között Európa-bajnokságot nyerő Piros a nyolcaddöntőben a világranglistán 201. amerikai Noah Rubin ellen játszik, és ezúttal sem ő lesz az esélyes.

Érdekesség, hogy a jelenlegi legjobb férfi teniszezőnk, Fucsovics Márton húszévesen vert először a legjobb 100-ba tartozó teniszezőt (Ernests Gulbist), míg Piros most 18 éves. 

Babos Tímea könnyedén jutott be a negyeddöntőbe a 750 ezer dollár (194 millió forint) összdíjazású, sencseni keménypályás női tenisztornán. A nyolcadik helyen kiemelt Babos (55. a világranglistán) a legjobb 16 között a lengyel Magda Linette-et (72.) győzte le kedden két sima játszmában, mindössze 63 perc alatt.

A magyar teniszező következő ellenfele a negyedikként rangsorolt román Irina-Camelia Begu (43.) vagy az orosz Jekatyerina Alekszandrova (96.) lesz.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Babos Tímea (8.)–Magda Linette (lengyel) 6:2, 6:1

Fucsovics Márton, oldalán Mihail Kukuskinnal, búcsúzott az első fordulóban az indiai Púnában zajló, 501 ezer dollár (130 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna párosversenyében. A magyar, kazah duó az első helyen kiemelt Robert Lindstedt, Franco Skugor svéd, horvát duóval találkozott a 16 között, s két sima játszmában szenvedett vereséget.

Fucsovics egyesben még versenyben van, a nyolcaddöntőben – szerdán – a negyedikként rangsorolt francia Benoit Paire-rel csap majd össze.

A púnai torna most először szerepel az ATP-versenynaptárban.

Eredmény, páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Robert Lindstedt, Franco Skugor (svéd, horvát, 1.)–Fucsovics Márton, Mihail Kukuskin (magyar, kazah) 6:4, 6:1

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.