Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Hivatalosan Shane Tusup Hosszú Katinka edzője

Ezzel ellentétes jelzés eddig nem érkezett a MÚSZ-hoz.

MTI
2018. 01. 15. 18:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) tudomása szerint hivatalosan még mindig Shane Tusup edzője.

A MÚSZ közleményében azt írja, az elnökség jóváhagyta az edzőbizottság által összeállított javadalmazási listákat, így a versenyzőknek folyósítandó Gerevich-ösztöndíjak összegét, valamint a Kiemelt edzői programban (KEP) szereplő mesterek, illetve a Gerevich-ösztöndíjban részesülő szakemberek illetményeiről szóló előterjesztést.

„A Kepben egyelőre Shane Tusup szerepel Hosszú Katinka edzőjeként, miután ezzel ellentétes jelzés eddig nem érkezett sem a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, sem klubja, az Iron Aquatics részéről” – fogalmaztak.

Sós Csaba, a MÚSZ szövetségi kapitánya korábban az ATV műsorában azt mondta, nem tudni, edzőt vált-e Hosszú Katinka. Nem jelezte feléjük, kivel fog továbbiakban edzeni, bár erről bizonyos bejelentési kötelezettsége azért van. „A végtelenségig nem lehet ezt odázni” – fogalmazott.

A közelmúltban találgatások sora jelent meg a sajtóban Hosszú és Tusup házasságával kapcsolatban, amely állítólag válságba jutott. A házaspár Facebookon közzétett bejegyzésében úgy reagált: igaz, hogy a kapcsolatuk nehéz időszakon, megpróbáltatásokon megy keresztül, és az is igaz, hogy eközben az Iron Aquatics edzéseit minden csoportban megrendezik. Úgy vélik, hogy ebben a pillanatban ennél többet nem tudnak mondani. „Ígérjük, ha mondanivalónk lesz, arról értesíteni fogjuk az értünk aggódókat” – fűzték hozzá.

Az úszószövetség közleményében arról is beszámolt, hogy biztosan ott lesznek az augusztusi, glasgow-i úszó-Európa-bajnokságon azok a magyar versenyzők, akik a tavalyi budapesti vizes világbajnokságon döntőbe jutottak.

Az elnökség által elfogadott döntés értelmében a junior vébé egyéni érmesei, valamint e korosztályban az Európa-bajnokság egyéni aranyérmesei védettséget élveznek. Rajtuk kívül minden számban a két legjobb, a szövetségi kapitány által meghatározott szintidőt teljesítő úszó lesz kerettag: Sós Csaba a tavalyi vébényolcadik helyezettjeinek idejét szabta a csapattagság feltételéül.

Nyílt vízi úszásban a kommüniké szerint hasonló védettséget élveznek azok, akik bármelyik távon az első hatban voltak a balatonfüredi világbajnokságon, így Olasz Anna, és Gyurta Gergely biztosan lesz Glasgow-ban. Ezen túlmenően válogatóversenyeken lehet kivívni a részvételt, amelyhez az európai szövetség kiírása értelmében mindenkinek kötelező legalább egy Európa-kupa-viadalon indulnia. Az első válogató a magyaroknak a szezonnyitó izraeli verseny lesz, majd a medencés hosszútávúszó-bajnokság következik, végül a június 16-i, balatonfüredi világkupa-viadal zárja a hazai kvalifikációt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.