Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Két órát kaptak Fucsovicsék a legendás ikerpártól

Egy japán versenyző volt a magyar partnere az Australian Open párosversenyében, várólistásként a legendás Bryan ikrek ellen.

MTI
2018. 01. 17. 7:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nisioka Josihito oldalán – kikapott a férfipárosok versenyének első fordulójában a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A magyar, japán kettős várólistás volt, de miután az orosz Danyiil Medvegyev, Jevgenyij Donszkoj duó visszalépett, lehetősége nyílt a játékra. A szerdai ellenfél a Bob Bryan, Mike Bryan kettős volt. Az idén áprilisban már 40 éves ikrek a tenisztörténelem legendás alakjai közé tartoznak, 16-szoros Grand Slam-bajnokok – ebből hatszor győztek Melbourne-ben –, és olimpiai aranyérmük is van.

Fucsovics Facebook-oldalának beszámolója szerint a magyar, japán alkalmi kettős tisztesen helytállt, megnyerte az első szettet, majd a másodikban is tartotta a lépést, olyannyira, hogy 4:4-nél, a Bryan fivérek adogatásánál 0:40 volt az állás. Végül nem jött össze a brék, amivel a következő játékban a mérkőzésért adogathattak volna Fucsovicsék. Az amerikaiak a döntő játszmában kerekedtek egyértelműen felül, és 1 óra 55 perc alatt nyertek.

Fucsovicsnak ugyanakkor – aki kedden egyesben továbbjutott az első fordulóból – ezzel már párosban is van már főtáblás Grand Slam-meccse.

Eredmény:

férfipáros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Bob Bryan, Mike Bryan (amerikai, 6.) – Fucsovics Márton, Nisioka Josihito (magyar, japán) 5:7, 7:5, 6:1

Fucsovicsot egyesgyőzelme után elértük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.