Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Majd jövőre Babosék elveszítették a vegyes páros döntőjét

Babos Tímea – oldalán az indiai párosspecialista veterán Rohan Bopannával – szettelőnyből kapott ki az Australian Openen.

2018. 01. 28. 6:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú ideje először volt kipihent vegyespáros-meccsével egy napon ugyanis nem kellett párost is játszania az Australian Openen – persze, hiszen a női párosok döntőjét Kiki Mladenoviccsal az oldalán pénteken már megnyerte, nincs tovább. Ennek megfelelően már-már önfeledt játékkal rukkolt ki az indiai Rohan Bopanna oldalán a vegyes párosok fináléjában annak tudatában, hogy a háló túloldalán is volt egy duplázó a horvát Mate Pavic személyében – a horvát legény a férfipárosok döntőjében volt érdekelt, és birtokba is vett egyet az öt kiosztható serleg közül.

A 38 fokra való tekintettel jóval kezdés előtt becsukták a Rod Laver Arena tetejét, így elviselhető volt a hőmérséklet a nagy mérkőzésen, amelynek a rangját sajnos nem jelezte a nézőszám, szó szerint lézengtek az emberek a 14 ezres díszdobozban.

Nézők ide vagy oda, Babosék semmire hozták első, majd 15-re második adogatójátékukat, hogy aztán kihasználják hölgy ellenfelük, a lengyelből lett kanadai Gabriela Dabrowski (a tavalyi párizsi Grand Slam vegyespáros-bajnoka – épp Bopannával) gyenge szervajátékát (3:1). Innentől nem is volt visszaút Pavicéknak, 25 perc alatt, 6:2-vel került zsebbe az első szett. Fontos adalék: ez volt az első szett az idei Australian Openen, amelyet a horvát, kanadai duó elveszített.

A második ugyanúgy kezdődött, ahogy az első, ám 1:1 után 0-40-ről kellett visszatornásznia magát az 5. kiemelt Babos Tímeáéknak, ez pedig megdöbbentően higgadt játékkal sikerült is (2:1), hogy aztán 3:3-nál Babos elveszítse saját adogatójátékát a négy pályán lévő közül leggyengébben teniszező Dabrowskival szemben (3:4) Pavicék gyorsan megcsinálták a 3:5-öt, Bopannának a szettben maradásért kellett adogatnia (4:5), 31 perc alatt dőlt el a második játék (4:6).

A döntő tiebreakben kifejezetten rossz volt nézni, ahogy Babosnak kell biztatnia párospartnerét, Bopannának szinte semmi nem sikerült az ezt megelőző labdamenetekben és továbbra sem – volt, hogy szerva előtt elejtette a labdát a veterán indiai –, így hiába a szettelőny, a pénteki párosgyőzelem után nem nyerte meg második Grand Slam-döntőjét is Babos Tímea. A vége 2:6, 6:4, 11:9 oda. Mate Pavic duplázik tehát.

Babos Tímea: – Két nappal ezelőtt is itt voltam, most kikaptam, Pavicnak gratulálok a két serleghez. Rohannal, remélem, legközelebb szerencsénk lesz. Ez volt az első tornánk együtt. Köszönöm mindenkinek a támogatást, jövőre visszatérek ide.

A magyar teniszező honlapján azt írta: – Sajnálom, végül is meccslabdáról buktuk el a döntőt, de így is hihetetlen Australian Openem volt. Nagyon boldog vagyok, ma is jól játszottam. Sajnálom, hogy így alakult a vége. De nem szabad elfelejteni az előző két hetet. Sok időm nincsen, hiszen a doppingvizsgálat után azonnal indulunk a repülőtérre. A jövő héten már Tajvanon lesz versenyem. Nincs és a pénteki páros után sem volt sok idő az ünneplésre. Ilyen az élet, menni kell tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.