Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Már készülnek Fucsovicsék Belgium ellen

A magyar Davis Kupa-válogatott Liege-ben várja az összecsapást.

MN
2018. 01. 30. 15:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a magyar Davis Kupa-válogatott az előző év végén a Kopaszi Gáton vezérletével legyőzte az orosz csapatot, a világcsoportba jutott. Ezzel egy huszonkét éves rossz sorozat szakadt meg. Azóta kiderült, az ellenfél az előző kiírás döntőse, Belgium lesz, a helyszín pedig a liege-i Country Hall, amely egyébként egy 4000 férőhelyes kosárcsarnok – és kívülről úgy néz ki, mint egy kisvárosi üzem.

A játékosok és a stáb már a helyszínen van, ahol sajtótájékoztatót is tartottak. „A tegnapi érkezésünkkor még nem volt kész a pálya, így délután a szálloda fitnesztermében mozgattam kicsit át a fiúkat. A frissen festett pályán mi edzettünk először ma délelőtt, a borítás közepesen gyors, nem pattan túl magasra a labda, de a felülete még picit érdes, és elég gyorsan »megeszi« a labdákat” – közölte Köves Gábor a keddi sajtótájékoztatón. Hozzátette, délután még egy kétórás edzés, majd közös vacsora vár a társaságra.

A szövetségi kapitány egy jó hírről is beszámolt: az ausztrál nyílt bajnokságon nyolcaddöntős Fucsovics Márton szerda helyett már kedden este csatlakozik a többiekhez. A világranglistán 63. játékos egy lábujj közti fertőzés miatt maradt otthon, de szerdán már remélhetőleg teljes értékű munkát tud végezni Belgiumban.

A délelőtti tréning végén Piros Zsombor, a tavalyi junior Australian Open-bajnok egy trükkel is elkápráztatta társait: a földön lévő teniszlabdát lábbal felpattintotta, majd egy „dekázás” után a tarkóján egyensúlyozva állította meg. A szövetség közösségi oldalain megosztott videó máris rendkívül népszerű a rajongók között.

Az M4-nek továbbá az esélyek kapcsán Krocskó József arról beszélt, hogy az elmúlt hetek magyar sikerei inkább ösztönzőleg hathatnak a Davis Kupa-csapatra. És a nagyobb teher inkább a belgák vállán van, mert tőlük elvárják a győzelmet.

A rend kedvéért nézzük a két csapatot. Magyar oldalon: Fucsovics Márton (63.), Balázs Attila,(206.), Piros Zsombor (557.), Borsos Gábor (950.) és Valkusz Máté (844.) szerepel, míg Belgium együttesében ott van David Goffin (7.), Ruben Bemelmans (117.), Julien Cagnina (264.) és Joris De Loore (314.).

A mérkőzéseket kemény pályán rendezik február 2. és 4. között. Továbbá annyit érdemes még tudni, hogy a párharcot eredetileg Magyarországon kellett volna megrendezni, mert a két csapat legutóbb ugyancsak Belgiumban csapott össze egymással, de egy tavalyi szabálymódosítás miatt a két 2017-es döntős – a belga és a bajnok francia csapat – eldönthette, hol akar játszani az első körben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.