Michelisz Norbert vált, Hondáról Hyundaira

A túraautó-világbajnokságban érintett versenyző több ajánlat közül válogathatott.

MN
2018. 01. 30. 10:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi sorozatban az összetett pontverseny második helyén végző WTCC-versenyzőben a karácsonyi időszakban erősödött meg a váltás gondolata. „Szerintem minden ember életében van olyan időszak, amikor egyszerűen azt érzi, hogy valamin változtatnia kell. Január első napjaiban gyorsultak fel az események, amikor kivételes helyzetbe kerültem: több ajánlat is ott hevert az asztalomon” – olvasható az Index.hu-n élesített blogbejegyzésében.

Állítása szerint a mai túraautózásban bármelyik pilóta boldog lehet, ha csak egy gyártótól megkeresést kap. Hálás a Hondának, nem váltak el haraggal.

„A váltás okát saját magamban találtam meg:

szeretném fenntartani azt a tüzet és motivációt, amit láthattatok rajtam az elmúlt szezon második felében,

és úgy éreztem, ehhez most szükségem van a környezetváltozásra. Rengeteget vívódtam, hogy az útelágazás melyik ösvényén haladjak tovább, de amióta meghoztam a döntést, és megegyeztem a Hyundaijal, úgy érzem magam, mint a pályafutásom legelején. Elképesztően motivált vagyok, legszívesebben már holnap autóba ülnék, hogy megkezdjem a tesztidőszakot – tényleg hegyeket tudnék megmozgatni” – fogalmazott Michelisz Norbert.

A lehető legversenyképesebb autót kereste, s hisz abban, hogy 2018-ban a Hyundai lehet a legerősebb márka a WTCR-ben. „De azt azért hozzá kell tennem, hogy

ez jelen pillanatban inkább megérzés, mint megbizonyosodás.”

Csapattársa Gabriele Tarquini lesz, akit jól ismer. „Már amikor tavaly Kínában beugrott a Hondához a megsérülő Tiago Monteiro helyére, sokat mesélt nekem a Hyundai projektjéről, bár akkor még fel sem vetődött, hogy esetleg náluk folytatnám.”

Mivel a WTCR-ben nem indulhatnak gyári csapatok, a Hyundai Motorsporttal kötött szerződést, az ő alkalmazásukban lesz gyári pilóta, és ők közvetítik ki versenyezni a BRC Racing Teamhez.

Szeretne a bajnoki címért küzdeni, az április 28–29-ei hétvégén versenyez majd a Hungaroringen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.