Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

„Mintha a tornát nyertem volna meg” – Fucsovics továbbment az Australian Openen

Grand Slam-versenyen utoljára Sávolt Attila, Fucsovics jelenlegi trénere nyert magyar férfiként meccset.

Gabay Balázs
2018. 01. 16. 6:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

élete első meccsére készült az Australian Open főtábláján. A nyíregyházi teniszező szépen bemelegített, a canberrai challengerversenyen múlt hét végén a döntőig jutott, ahol végül kikapott. Ellenfele a melbourne-i 10-es pályán a moldáv Radu Albot volt.

A magyar játékos eddigi négy egymás elleni meccsükből hármat nyert, de Albot-nak már volt Grand Slam-főtáblás tapasztalata, a 2017-es US Openen a selejtezőből eljutott a harmadik fordulóig.

Fucsovics óriási formában kezdte a mérkőzést, többször is elvette Albot adogatását, és simán nyerte az első játszmát.

A második sem volt sokkal izzasztóbb számára, 6-2, 6-3, 3-0-nál pedig a kezében volt az összecsapás a hazai teniszszövetség honlapja szerint. Viszont kisebb hullámvölgye miatt fordított a moldáv, és döntő szettre kényszerítette Fucsovicsot. Itt Albot meglógott, de 4-4-nél utolérte őt a magyar teniszező, aki végül 6-2, 6-3, 4-6, 7-5 arányban megnyerte a meccset, és továbbjutott a második fordulóba.

A győzelem pillanatai: 

Grans Slam-versenyen utoljára Sávolt Attila, Fucsovics jelenlegi trénere nyert magyar férfiként meccset, még 2003-ban a Roland Garroson, Melbourne-ben szintén az ő nevéhez kötődik az utolsó siker 2002-ből. Fucsovicsra a második körben a 13. kiemelt Sam Querrey vár, aki három szettben verte Feliciano Lopezt.

– Amikor beütöttem a meccslabdát, majdnem úgy éreztem magam, mintha a tornát nyertem volna meg! Sokat, hosszú éveket küzdöttem, úgyhogy nagyon örülök, hogy bejutottam a második fordulóba

– válaszolta az NSO kérdéseire Fucsovics. Hozzáfűzte, kicsit talán még jobb is, hogy a hullámvölgye miatt plusz egy szettet kellett játszania, mert így jobban bemelegedett a Querrey elleni összecsapásra.

Saját Facebook-oldalán Fucsovics azt írta, most áttört egy újabb gát, és eléggé bizakodó, mert jól megy neki a játék. Fizikailag jobban kimerítette a mérkőzés, mint korábban gondolta volna. Végezetül köszönetet mondott az őt biztató nagy létszámú magyar szurkolótábornak. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.