Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Nagy botrány van Simona Halep ruhája miatt

Tavaly év végén lejárt a szponzori szerződése az Adidasszal, és a folytatásról nem tudtak megállapodni.

Lukács Csaba
2018. 01. 29. 10:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kínai online ruhaboltnak elküldött egy fotót, hogy mit szeretne, és 24 óra alatt legyártották neki a felsőt – vallotta be újságíróknak a román teniszsztár, Simona Halep, aki tökéletesen elégedett volt az eredménnyel, így ezt a piros dresszt viselte az év első tornáján Melbourne-ben. Kis híján meg is nyerte benne az Australian Opent – a döntőt pokoli hőségben, nagy csatában veszítette el a dán Caroline Wozniacki ellenében. A mérkőzés után a román sportoló kórházba is került dehidratáltság miatt.

A világsajtó számára nem csak emiatt lesz emlékezetes a mérkőzés – az utóbbi évtizedekben nem fordult elő olyan, hogy egy Grand Slam-döntőt úgy vívott volna meg a világranglista első és második játékosa, hogy egyikük logómentes ruhában-cipőben lép pályára, mert nincs technikai szponzora.

Most ez történt: négyéves együttműködés ért véget Simona Halep és a német sportszergyártó multi között tavaly december 31-én, és a folytatásról nem tudtak megegyezni. Halep egy Twitter-üzenetben így búcsúzott a cégtől tavaly év végén: „Köszönet a nagyszerű négy évért, @adidastennis, és külön ölelés Claus Martennek. Egy kicsit szomorú vagyok, ugyanakkor izgatott is a jövőt illetően. Boldog új évet mindenkinek, és sok szerencsét 2018-ra!”

A világsajtó kínosnak és felháborítónak tartja az esetet. Az El Pais azon kesereg, hogyan fordulhat elő, hogy a világ aktuálisan legjobb teniszezőnője nem talál szponzort magának (a megnyert döntő miatt azóta Wozniacki helyet cserélt Haleppel a világranglistán – a szerk.). Normális, hogy a világ legjobbja a netről kénytelen öltözködni? – teszik fel a kérdést.

Halep egyébként hatalmas gesztust is tett a torna szervezőinek azzal, hogy az egyik mérkőzésen egy olyan napellenzős sapkát viselt, amely az Australian Open logóját tartalmazza, és kapható a rendezvény ajándékboltjában. Percek alatt el is fogyott az egész.

A brit Daily Mail azt írta: felháborító, hogy a romániai sztárral nem tudott megegyezni a korábbi szponzora.

Martina Navratilova, a női tenisz nagy alakja már sokkal erősebben fogalmazott, szégyennek nevezve, hogy szponzor nélkül maradt a világelső. A cseh legenda szerint Halep annak az áldozata, hogy nő és hogy Romániában született – egy listavezetővel férfival nem fordulhatna elő ilyen megaláztatás. Talán az a baj, hogy nem magas és szőke? – tette fel a kérdést, és kifejezte reményét, hogy a nagyszerű személyiséggel rendelkező román sportolónő stábja minél hamarabb talál egy sportszergyártó céget támogatónak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.