Nem indul a téli olimpián az orosz férfi-gyorskorcsolyaváltó

A magyarok egyik legnagyobb ellenfele az orosz doppingbotrány miatt marad le az ötkarikás játékokról.

MN
2018. 01. 31. 11:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz férfiváltó nem indul a jövő pénteken kezdődő phjongcshangi téli olimpián, amelyen így Kazahsztán stafétája lesz a nyolcadik résztvevő rövidpályás gyorskorcsolyában – adta hírül a nemzetközi szövetség honlapja, írja az MTI.

A beszámoló szerint az orosz doppingbotrány nyomán a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 389 orosz sportolónak adott engedélyt, hogy semleges zászló alatt részt vegyen a dél-koreai játékokon, de nincs köztük a váltó három tagja, a hatszoros olimpiai bajnok Viktor An, illetve Gyenyisz Ajrapetjant és Vlagyimir Grigorjev. Ezáltal az oroszoknak három indítható férfiversenyzőjük maradt, a stafétában pedig négyen szerepelnek.

Az orosz váltó – legjobb összeállításában – a januári Európa-bajnokságon ezüstérmes volt, éppen a magyar négyest megelőzve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.