Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Történelmi siker: Fucsovics a nyolcaddöntőért játszik

A világranglista 13. helyén álló Sam Querrey-t verve jutott az Australian Open legjobb 32 férfiteniszezője közé első számú versenyzőnk.

2018. 01. 18. 6:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élete első Australian Open-főtábláján szerepel első számú férfi teniszezőnk, aki az első fordulós győzelmét követően igazi topjátékossal szemben mutatkozott be a második fordulóban, a legjobb 32 közé jutásért: történelmi sportsiker lett a vége, ugyanis az év első GS-viadalán 1983 óta nem jutott magyar férfi ilyen magasságokig.

Fucsovics ellenfele a világranglistán tizenharmadik amerikai Sam Querrey volt, akin 2 óra 45 perc után jutott túl.

„Ilyenkor valami okosat kellene mondani, azt hiszem, de nem tudok. A felhőtlen öröm minden gondolatomat elhomályosítja. Hittem benne, hogy meg tudom verni, és végül sikerült is. Köszönet mindenkinek a szurkolásért, megyünk tovább, mert még messze a vége. Első Grand Slam-főtábla: pipa. Első top 20-as győzelem: pipa. Első nyolcaddöntő: kérdőjel” – olvasható a sportoló Facebook-oldalán.

Egymás ellen ez volt az első mérkőzésük, aminek a vége igazából izgalmas sem volt.

A 25 éves magyar teniszező a legjobb 16 közé jutásért egy sokkal inkább verhető játékossal meccsel, ő a rangsorban 93. argentin Nicolas Kicker. Vele Fucsovics idén január elsején egy felvezető tornán játszott épp először, és le is győzte.

Australian Open, férfi egyes, második forduló:
Fucsovics Márton–Sam Querrey (amerikai, 13.) 6:4, 7:6 (8-6), 4:6, 6:2

Fucsovics párosban már búcsúzott.

francia társával, Kristina Mladenoviccsal bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a női párosok második fordulójába, miután 7:5, 6:3-ra legyőzték a Xenia Knoll, Natela Dzalamidze svájci, orosz kettőst – írja az MTI. A viadal honlapján az áll, hogy Babosék a nehezen megnyert első játszma után lendületben maradtak, és könnyedén hozták a második szettet s léptek tovább 1 óra 23 perc alatt.

Eredmények:

1. forduló (a 32 közé jutásért):

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 11.) – Xenia Knoll, Natela Dzalamidze (svájci, orosz) 7:5, 6:3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.