Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Újabb történelmi győzelem: Fucsovics nyolcaddöntős, Federer következhet

A magyar teniszező három sima szettben legyőzte az argentin Nicolás Kickert az Australian Openen.

MN
2018. 01. 20. 7:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

három sima szettben legyőzte az argentin Nicolás Kickert, ezzel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjébe, ahol a 19-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federerrel találkozhat – írja az MTI.

A beszámoló szerint a világranglistán 80. magyar játékos – aki életében először főtáblás Melbourne-ben – a moldovai Radu Albot és a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querrey bravúros búcsúztatása után, Kuhárszky Zoltán 1983-as menetelése óta az első magyar férfi, aki bejutott az év első Grand Slam-tornáján a 32 közé. Ott a 93. helyen álló Kicker várt rá, akit eddigi egyetlen találkozójukon 6:3, 6:0-ra vert idén újévkor az indiai Púnában.

Melbourne-ben nagyobb ellenállást tanúsított a hozzá hasonlóan 25 éves ellenfél, de 4:3-nál elvesztette az adogatását, majd a precízen játszó magyar kiszerválta a 41 perces szettet (6:3).

A folytatásban Fucsovics rögtön breakelt, 2:0-ra elhúzott, majd 2:1-nél a dél-amerikai ápolási szünetet kért, a lábujjait fájlalva. Ám a nyíregyházi teniszezőt nem zökkentette ki a hatperces pihenő, stabil alapvonaljátékkal tartotta előnyét, majd 5:3-nál játszmalabdához jutott. Ekkor Kicker kettős hibát ütött, így 1 óra 21 perc után Fucsovics már kétszettes előnyben volt (6:3).

Az egyre többet rontó és egyre kedvetlenebb argentin a harmadik felvonás elején is elbukta a szerváját. Fucsovics 3:0 után pedig már nem lassított: „semmire” vette el Kicker adogatását, aki 5:0-nál még hozott két gémet, de ennél többre már nem futotta az erejéből. A magyar játékos 1 óra 56 perc alatt bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol – vélhetően hétfőn – a címvédő és ötszörös bajnok várhat rá, ha a svájci szupersztár még szombaton legyőzi a francia Richard Gasquet-t.

„MEGVAAAANNNN!!!!” – ujjongott Facebook-oldalán a boldog győztes. „Nincs mit mondani, minden ott volt a pályán. Tudtam, hogy kemény lesz, neki is nagyszerű hete volt itt, ezért nagyon figyeltem az elejétől. A szervákat jól éreztem, és ez sokat segített, összességében végig tudtam kontrollálni a meccset” – írta bejegyzésében, hozzátéve: „Gyerünk tovább, mert még nincs vége!”

Harmadik győzelmével Fucsovics várhatóan a 62–63. helyre jön fel a világranglistán, és átszámítva már 48,6 millió forint keresetnél tart Melbourne-ben. Egyben beállította a 2016-ban, 72 évesen elhunyt Baranyi Szabolcs magyar rekordját, aki 1973-ban volt nyolcaddöntős az Australian Openen.

Eredmény:

3. forduló (a 16 közé jutásért):

Fucsovics Márton–Nicolás Kicker (argentin) 6:3, 6:3, 6:2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.