Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Megérkeztek az észak-koreai versenyzők Phjongcshangba

A két Korea példátlan módon együtt indít csapatot a női jégkorongtornán, a phjongcshangi téli olimpián.

MTI
2018. 02. 01. 13:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bő egy héttel a phjongcshangi téli olimpia rajtja előtt csütörtökön megérkezett Dél-Koreába az észak-koreai sportolói küldöttség. Dél-Korea országegyesítési minisztériuma közölte, hogy a versenyzőket szállító repülőgép Kangnung közelében landolt, és a sportolók már be is költöztek a tengerparti város olimpiai falujába.

Észak-Korea három héttel ezelőtt döntött úgy, hogy sportolói részt vesznek a Dél-Koreában sorra kerülő téli olimpián, sőt, az ötkarikás játékok történetében először a két Korea közös csapatot indít a női jégkorongtornán. Emiatt az észak-koreai női hokisok már a múlt héten elutaztak a szomszédos országba, hogy minél többet együtt gyakorolhassanak déli társaikkal.

A jégkorong mellett műkorcsolyában, gyorskorcsolyában, sífutásban és alpesisíben indulnak észak-koreaiak Phjongcshangban.

A jövő pénteki megnyitón a két ország sportolói együtt vonulnak majd föl a Koreai-félsziget egységét jelképező kék-fehér zászló alatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.