Negyedik WTA-tornáját nyerte Babos Tímea

A 24 éves magyar teniszezőnő másfél hét alatt túljutott egy Grand Slam-győzelmen és egy Grand Slam-döntőn is.

MTI
2018. 02. 04. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babos Tímea pályafutása negyedik WTA-versenyét nyerte meg egyesben, miután a tajpeji, 250 ezer dolláros (61,2 millió forintos) összdíjazású, kemény pályás tenisztorna vasárnapi döntőjében két szettben legyőzte az ukrán Katerina Kozlovát.

A világranglistán 45. magyar a visszafogottabb kezdés után kiváló játékot nyújtott az első szettben: 2:4-es hátrányba került, ám ezután már csak egy gémet vesztett. Az 55 perces játszmában Babos nyolc ászt ütött.

A 24 éves magyar teniszező a továbbiakban még erősebben játszott a rangsor 85. helyén álló riválisával szemben, akitől kikapott korábbi egyetlen találkozójukon Dohában. Hamar 4:1-re elhúzott, majd „semmire” elvette 23 éves riválisa adogatását, egy pontot vesztve hozta a sajátját, és végül 1 óra 24 perc elteltével ünnepelhetett. Az ázsiai városban 2015 után másodszor nyert, akkor a torna még alacsonyabb, 125 ezer dolláros besorolású volt.

Babos honlapján boldogan értékelte az utóbbi, rendkívül sikeres heteket:

„Hihetetlenül hosszú túra volt. Elképesztő, hogy így sikerült zárni: az elmúlt másfél hét alatt Grand Slam-győzelem, Grand Slam-döntő, tornagyőzelem egyesben a WTA Touron! Jó érzés, hihetetlen élmények és érzések kavarognak bennem – nyilatkozta, majd kitért a tajvani fináléra: – A vasárnapi meccs nehéz volt, egy döntőt mindig nehezebb kezdeni. Büszke vagyok arra, hogy össze tudtam szedni magam, és megtaláltam a megoldást. Egyre jobban játszottam, az első szett után már nagyon jól ment a játék. Jó versenyem volt” – tette hozzá.

A párosban WTA-világbajnok és friss Australian Open-győztes Babos nyolcadik döntőjét vívta egyesben, előzőleg Monterrey-ben (2012), Tajpejben (2015) és tavaly Budapesten diadalmaskodott, vasárnapi sikeréért 43 ezer dollárt (10,5 millió forintot) kapott. Győzelme egyben azt jelenti, hogy – honlapja szerint – a 35. helyre ugrik a hétfői világranglistán.

Eredmény, egyes, döntő:

Babos Tímea (4.)–Katerina Kozlova (ukrán) 7:5, 6:1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.