Alekszejev Tamara bronzérmes lett Los Angelesben az öttusa-világkupán

Erősségében, vívásban ezúttal is kiemelkedően teljesített, 25 győzelmet aratott.

MN
2018. 03. 29. 7:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszejev Tamara bronzérmet nyert az öttusázók idei második világkupaversenyén, Los Angelesben. A vk-forduló másik magyar női résztvevője, Kovács Sarolta 20. lett. A nemzetközi szövetség (UIPM) tudósítása szerint Alekszejev, aki a tavalyi vk-döntőt megnyerte, az idei első világkupán, Kairóban pedig másodikként végzett, erősségében, vívásban ezúttal is kiemelkedően teljesített, 25 győzelmet aratott, és csak 10 ellenfelétől kapott ki – amivel ebben a számban a legjobbnak bizonyult. Úszásban a középmezőnyben végzett, a lovaspályán viszont csak egy pontot veszített, így három szám után az élen állt. A kombinált versenyben a lövészete nem sikerült jól, de küzdött a dobogóért, és végül harmadikként ért célba a 3200 méteres futás végén a tavalyi világbajnok orosz Gulnaz Gubajdullina és az olasz Alice Sotero mögött.

„Eleinte nem ment jól, de összetette magát fejben, és a végére lehengerlő lett. Így ment át a lovardába, ahol hibátlanul teljesített. Első helyről vágott neki a laser runnak, ahol nagy küzdelemben végül a 3. helyen ért célba. Rendkívül elégedett vagyok Tamara teljesítményével. Nem elsősorban a fizikaival, mert abban még nincs igazán formában. A hozzáállása viszont annál profibb” – nyilatkozta Kállai Ákos szövetségi kapitány a Pentathlon.hu tolmácsolásában.

„Ma a vívás volt a legjobb számom, a lézeres futással viszont nem vagyok elégedett, különösen a lövészetemmel nem. A végén nagyon erősen nyomnom kellett, hogy meglegyen a dobogó” – idézte őt a UIPM hírlevele. Alekszejev elmondta még, hogy az idén különösen várja az Európa-bajnokságot, mert az az ő városában, Székesfehérváron lesz, ugyanakkor természetesen a mexikói világbajnokság is a célkeresztben van.

Kovács, a 2016-os év egyéni világbajnoka ezúttal nem vívott jól, csak 16 asszót nyert, ezzel gyakorlatilag el is szállt az esélye a kiemelkedő szereplése – még azzal együtt is, hogy a 200 méteres úszásban a negyedik időt érte el, lovaglása pedig hibátlan volt. Végül a kombinált számban a mezőny második felében végzett.

 

Eredmények:

Női verseny:

1. Gulnaz Gubajdullina (orosz) 1359 pont

2. Alice Sotero (olasz) 1352

3. Alekszejev Tamara 1341 (vívás: 25 győzelem/10 vereség/250 pont; úszás: 2.19.13 perc/272 pont; lovaglás: 299 pont; lézerlövészetes-futás: 13:00.00/520 pont)

...20. Kovács Sarolta 1278 (16/19/196, 2:12.44/286, 300, 13:24.00/496)

Csütörtökön – magyar idő szerint részben péntek hajnalban – a férfiak döntője következik, amelybe a magyarok közül Demeter Bence, Marosi Ádám és Szép Balázs jutott be, majd az utolsó napon a vegyes váltót rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.