Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Fehérvár: félig tele van a pohár

Felemás szezonnak értékelte a Fehérvár AV19 idei bajnoki teljesítményét a klub szakmai igazgatója, Szélig Viktor.

MTI
2018. 03. 10. 15:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felemás szezonnak értékelte az osztrák bázisú jégkorongligában, az EBEL-ben szereplő Fehérvár AV19 idei bajnoki teljesítményét a klub szakmai igazgatója, Szélig Viktor.

„Hullámvasútra emlékeztetett jobb és rosszabb periódusokkal, de a célt, a rájátszást nem sikerült elérni, pedig nem voltunk messze” – mondta a sportvezető.

Szélig Viktor az egyesület szombati évzáró szurkolói ankétján hangsúlyozta, hogy az edzőváltás óta a szezon második felében a játékra, a küzdőszellemre nem lehetett panasz. Hozzátette: ezekre alapozva meg kell találni azt a pluszt, ami a rájátszáshoz kell, mert jövőre nem lehet más céljuk, mint annak elérése.

Megjegyezte, hogy a finn Hannu Järvenpää marad a vezetőedző, mint ahogy marad a magyar játékosok döntő többsége is. Az erősítést jelentő és már most a Volánban szereplő külföldiekkel egyeztetnek, de hamarosan az új magyar és idegenlégiós hokisok keresése is megkezdődik.

Az Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok csapatáról elmondta: a következő szezonban még fiatalabb lesz a keret, a jelenlegi juniorcsapat alkotja majd az együttes gerincét, és Kóger István helyett Kiss Dávid lesz a vezetőedző.

„Félig tele van a pohár, ha a szezon egészére gondolok” – fogalmazott Gál Péter Pál klubelnök, hozzátéve: fejlődést tapasztalt a csapatnál, és szerinte tovább kell építkezniük.

Közölte, hogy a multifunkciós sportcsarnok építési engedélye jogerős, a közbeszerzés második szakasza áprilisban zárul. Amint meghozza a kormány a finanszírozással kapcsolatos döntéseket, kiválaszthatják a kivitelezőt. A tervek szerint a munkálatok 18 hónapig tartanak, és 2019 végére lesz kész a csarnok.

A Fehérvár AV19 az EBEL 2017/18-as szezonjának alapszakaszában a tizedik lett, a középszakasz alsóházában a harmadik, így nem jutott a rájátszásba, és végül a kilencedik helyen végzett. Eddigi 11 EBEL-szezonjából a Volán négyszer jutott a rájátszásba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.