Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Féllábon sízők, szánkós jégkorongozók – videók a paralimpiáról

A phjongcshangi játékok második versenynapjának legérdekesebb mozzanatait összegyűjtő képsorokat mutatjuk.

Radványi Benedek
2018. 03. 12. 10:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombat óta tartó téli paralimpián az alpesi sízés az egyik legérdekesebb sportág, miként az alábbi egyperces videó első felében látható, féllábon is döbbenetes sebességgel száguldanak a sportolók – azaz a monosízők – a phjongcshangi lejtőkön. Az összeállítás közepén található német Anna Schaffelhuber négy éve öt aranyat nyert, és vasárnap is már a másodikat szerezte óriás-műlesiklásban.

Az ülősífutók között a játékok legfiatalabb versenyzője, a 15 éves brazil Cristian Ribera nyerte meg a maga kategóriáját, de megszületett a dél-koreaiak első érme is.

A hazai szurkolók azonban a hokicsarnokban tomboltak a leginkább, ugyanis a videó végén látható góllal 3-2-re megverték a cseheket a sportágnak a fogyatékossággal élőkre szabott, szánkós jégkorongnak nevezett, igen látványos változatában.

A kerekesszékes curlingben ugyan nincs söprés, de látványos lökések így is bőven akadnak. Egy bot segítségével indítják útjára a köveket, szabály az is, hogy nem érhet le a lábuk a jégre, illetve hogy egy csapattárs tarthatja az éppen lökő játékos kerekesszékét, hogy az ne mozduljon el. További érdekesség, hogy miként a hokiban, itt is csak vegyes csapatok versenyeznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.