Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Harmincöt hazai érem az első shaolin kungfu Európa-bajnokságon

A magyar házigazdák az éremtábla harmadik helyén végeztek.

MTI
2018. 03. 13. 13:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi vendégek és a hazai szövetség is egyértelmű sikerként könyvelte el a múlt hétvégén Budapesten első alkalommal megrendezett shaolin kungfu Európa-bajnokságot, amelyen a magyar versenyzők 35 érmet nyertek.

„Egy biztos, lesz folytatása az első Eb-nek, sok tagország azt szeretné, ha legközelebb is Budapest lenne a házigazda, de erről és az újabb esemény időpontjáról még nem született végleges döntés” – értékelte a kontinensviadalt Varga István, a hazai shaolin kungfu szövetség főtitkára.

Az első Eb-n kiválóan szerepeltek a magyarok, a tizenöt résztvevő nemzet közül 12 arany-, 11 ezüst- és 12 bronzéremmel – az ukránok és az oroszok mögött – az éremtábla harmadik helyén végeztek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.