Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Hiába válnak, Hosszú Katinka gáláns gesztust tett Shane Tusupnak

Marad a kiemelt edzői státus és az ezzel járó havi nettó egymillió forintos fizetés is.

MN
2018. 03. 03. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába válnak, Shane Tusup marad edzője - írta a Magyar Úszószövetségre hivatkozva a Magyar Idők. A lap felidézi, hogy miután tavaly decemberben nyilvánosságra került, hogy Hosszú Katinka és Shane Tusup házassága megromlott, az úszónő előbb hetekig egyáltalán nem edzett, majd a hírek szerint más edző irányításával folytatta a felkészülését. Ezek után rengeteg találgatás kezdődött, hogy ki lehet majd Hosszú új trénere, február közepén olyan hírek is megjelentek, hogy a magyar úszóbajnok fő riválisának, Mireia Belmonte spanyol úszó edzője, Rodrigo Gil-Sabió szerződhet Magyarországra, de ezt az illetékes spanyol úszószövetség hivatalosan is cáfolta.

Ezek után a Magyar Úszószövetség levélben érdeklődött Hosszúnál, kivel folytatja a felkészülését, mire a megadott határidő lejárta előtt egy órával Hosszú e-mailben jelezte, hogy továbbra is Shane Tusup az edzője. Mint a Magyar Idők megjegyzi, Shane Tusup úgynevezett kiemelt edzői státusban van, ezt az emberi erőforrások minisztere ítélheti oda, és havi nettó egymillió forintos juttatással jár. Vagyis amíg Hosszú minden hónapban jelzi a szövetségnek, hogy Shane Tusuppal edz, ez a pénz is jár az amerikainak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.