Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kormos Villő és Fazekas-Gondos Flóra is visszavonul

Komoly érvágás a magyar műugrásnak a két első számú versenyző kiszállása a sportágból, de természetesen érthető.

2018. 03. 08. 7:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly decemberben a sportág infrastrukturális hiányosságai miatt még elmaradt, az elmúlt hétvégén azonban megtartották a műugrók 2017-es országos bajnokságát, ami az ötször az év műugrójának választott, háromszoros Eb-bronzérmes Kormos Villő utolsó versenye volt, ugyanis visszavonul.

– Voltak sérüléseim, a tavalyi világbajnokság után hosszabban pihennem is kellett – értékelte pályafutása alkonyát Kormos csütörtök reggel az M4 tévének.

A sportoló nem tervez teljesen eltávolodni a sportágtól, ám most egyelőre más lesz az útja,

két diplomáját kamatoztatva egyéni vállalkozóként, termékfejlesztőként tevékenykedik,

és hát a család is kötelezi a medence közelében maradásnál, édesapja például a tavaly nyári szenior-vb-n szerepelt. Játszik a gondolattal, hogy egykor majd utolsó versenyzőtársával, Fazekas-Gondos Flórával együtt veteránként szintén visszatér, azonban egyelőre barátkozik a mostani életével:

nem mindennap vizes a haja, és az étkezésre is sokkal jobban kell figyelnie, mint sportoló korában. Futni is elkezdett, hamarosan félmaratonon lesz látható, és tervez maratont is teljesíteni.

Apropó Fazekas-Gondos Flóra! Ifi-Eb-ezüstérmesünknek a világbajnokság volt a vég, ősszel ugyanis, amikor az edzéseket újrakezdte volna, kiderült, hogy férjével babát várnak, most a

20. hétben jár első kisfiával.

Ő is dolgozott már a pályafutása végén az ugrás mellett, és neki most lesz is ideje kigondolni, hogy milyen formában maradjon a műugrás vidékén.

Azok után, hogy versenyzőinknek már a tavalyi világbajnokság sem sikerült valami fényesen – nem sikerült az áhított döntőbe jutás –, felmerül a kérdés, mi lesz a hazai műugrással. Kormos Villő szerint Bóta Botond és Somhegyi Krisztián az a két versenyző jelenleg, akiben van potenciál, a maradék remény a jelenlegi ifjúsági korosztályban van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.