Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Még az is előfordulhat, hogy magyar edzője lesz a Győrnek női kézilabdában

Végre olyat is kimondanak, hogy több alkalmas hazai jelölt is van.

Arday Attila
2018. 03. 06. 13:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismeretes, a Győri Audi ETO BL-címvédő női kézilabdacsapata edzőt keres, a 2012 óta a klubnál dolgozó, spanyol Ambros Martín a nyáron távozik. 

Míg a válogatottjainknál vagy éppen a Veszprém férficsapatánal fel sem merült, hogy egy magyar szakemberben megbízzanak, a Győrnél elvileg lehetséges (még?), hogy hazai szakembert nevezzenek ki. 

Bartha Csaba klubelnök a DigiSporton elmondta, a posztra jelentkezők „hosszú listájából hat-nyolc emberre érdemes fókuszálni”.

Sőt hozzátette: „Több olyan magyar szakember is van, aki alkalmas a feladatra. Nem stílust keresünk, hanem az optimális választást. Tapasztaltnak, rutinosnak és olyan személyiségnek kell lennie, aki a klub filozófiájába is beleillik, vagyis világsztárokkal kell együtt dolgoznia, és el kell tudnia fogadni azt a nyomást, hogy minden mérkőzést meg kell nyerni. Nehéz döntés lesz, számítok azokra a szakemberekre, akik körülöttem vannak, és tapasztaltabbak a kézilabdában, mint én, de a saját vezetői tapasztalataimra is támaszkodni fogok. Mindenesetre sokat már nem szeretnénk várni a döntéssel.”

Az NSO korábban magyar edzőt nem nevezett meg a lehetséges utódok között. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.