Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Megjavította Ricciardo csúcsát Sebastian Vettel

A Circuit de Catalunya 2007-es átépítése óta a mostani javítások előtt Massa tartotta a rekordot.

MTI
2018. 03. 08. 19:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Vettel megjavította Daniel Ricciardo egy nappal korábbi nem hivatalos csúcsát a Barcelona melletti montmelói pályán a Forma–1-es csapatok tesztjének hetedik napján.

A németek négyszeres világbajnoka az új hiperlágy – azaz elméletileg leggyorsabb – gumikon 1:17,182 perc alatt teljesítette Ferrarijával a legjobb körét, amivel jelentősen faragott a Red Bull ausztrál versenyzőjének szerdai 1:18,047-es idejéből.

A Circuit de Catalunya 2007-es átépítése óta a mostani javításokat megelőzően a brazil Felipe Massa tartotta a rekordot, aki a 2008-as tesztelés során 1:18,339 percet autózott Ferrarival.

A Mercedes és a Red Bull a csütörtöki gyakorlás során nem kereste a választ Vettel eredményére, a délután folyamán a csapatok többsége versenyhelyzetet szimulált.

A múlt héten kezdődött barcelonai tesztidőszak péntekig tart, a versenyszezon pedig március 25-én a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal rajtol.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.