Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Női kézilabda BL: vereséggel zárta a középdöntőt a Ferencváros

A csapat négy góllal kikapott a német Bietigheim vendégeként.

MTI
2018. 03. 11. 20:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC ellenfele az orosz Rosztov-Don lesz a negyeddöntőben, melynek első mérkőzéseit április 7–8-án, visszavágóit pedig egy héttel később vívják.

Eredmény:

női BL, középdöntő, 6. (utolsó) forduló, 2. csoport:

SG BBM Bietigheim (német) – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-23 (16-11)

A Ferencváros gólszerzői: Jovanovic 7, Szucsánszki 5, Schatzl, Pena, Faluvégi 2-2, Szikora, Mészáros, Van der Heijden, Lukács, Háfra 1-1

Az utolsó forduló előtt az FTC-nek már csak matematikai esélye volt a csoport második helyének megszerzésére, a Bietigheimnek viszont az sem.

A magyar csapat 18 percen keresztül jól tartotta magát, utána viszont meglepően sokat hibázott támadásban, és mivel a védekezése sem volt hatékony, a hazaiak fokozatosan elhúztak. Elek Gábor vezetőedző időt kért, de ezután sem változott a játék képe (16-11).

Egy ideig a második félidőben sem került közelebb ellenfeléhez a Ferencváros, hat gól volt a legnagyobb különbség (22-16). A hajrában sorozatban négy helyzetet is kihagytak a vendégek, így végül sima vereséget szenvedtek.

A Bietigheim legeredményesebb játékosa a dán Mille Heick Hundahl és Fie Woller volt 5-5 góllal.

A csoport végeredménye: 1. Vardar Szkopje (macedón) 18 pont, 2. Metz HB (francia) 14, 3. FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 12, 4. Buducnost Podgorica (montenegrói) 8, 5. Thüringer HC (német) 4, 6. SG BBM Bietigheim 4

Szombaton játszották:

1. csoport: Győri Audi ETO KC – Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 34-25 (17-12)

A csoport végeredménye: 1. Győri Audi ETO KC 16 pont, 2. Rosztov-Don (orosz) 15, 3. CSM Bucuresti (román) 13, 4. FC Midtjylland (dán) 6, 5. Nyköbing FH (dán) 5, 6. Krim Mercator Ljubljana 5

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak a középdöntő végén.

A negyeddöntő párosítása:

Győri Audi ETO KC – Buducnost Podgorica

Vardar Szkopje – FC Midtjylland

Metz HB – CSM Bucuresti

Rosztov-Don – FTC-Rail Cargo Hungaria

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.