Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Női kosárlabda-Euroliga: soproni bravúr a negyeddöntőben

Az egyenlítés után jövő héten Sopronban folytatódik a párharc a török csapattal.

MTI
2018. 03. 07. 19:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt heti hazai veresége után szerdán a Sopron Basket idegenben 78-72-re legyőzte a török Fenerbahcét a női kosárlabda-Euroliga negyeddöntőjének második mérkőzésén, így egyenlített a párharcban.

A két csapat 16. EL-találkozóján 19-5-tel kezdték a meccset az isztambuliak, ám Roberto Íniguez vezetőedző együttese – főként a szerb Jelena Milovanovicnak köszönhetően – a nagyszünetre kiegyenlített (36-36).

Térfélcsere után fej fej mellett haladt a két gárda, majd 72-72 után Yvonne Turner és Aleksandra Crvendakic kosaraira már nem tudtak válaszolni a hazaiak. A magyar bajnok ezzel 1-1-re kiegyenlített az egyik fél második sikeréig tartó párharcban, amely jövő szerdán Sopronban fejeződik majd be.

A Sopron idén 11. alkalommal került az Euroliga rájátszásába, de eddig csak egyszer, 2009-ben jutott tovább a négyes döntőbe, ahol negyedik lett Salamancában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.