Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Sérülés miatt kihagyja az Európa-bajnokságot Berecz Zsombor

Az utána következő világkupa-versenyen sem indul az Eb-ezüstérmes vitorlázó.

MTI
2018. 03. 09. 8:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– amint Facebook-oldalán is jelezte – február végén a spanyolországi Cadizban – az Eb helyszínén –, edzés után szenvedett kerékpáros balesetet, eltörött a bal hüvelykujja. Ideiglenes rögzítést kapott, és mintegy kéthetes kihagyással számolt, ám hazatérése után kiderült, nagyobb a baj: műteni kellett. Így a hathetes kényszerszünet és a rehabilitáció miatt az Eb mellett a márciusi Trofeo Princessa Sofián (Palma de Mallorca) és a hyeresi vk-versenyen sem indul.

– Bár a hyeresi verseny idején már nem lesz gipsz a kezemen, de messze nem lennék százszázalékos állapotban, ráadásul még tartana a rehabilitáció is, ezért nem erőltetjük az indulást – nyilatkozott Berecz Zsombor a Hunsail.hu-nak, jelezve, a júniusi Kieler Woche vk-versenyen térhet vissza a nemzetközi élmezőnybe.

– Az erős szeles hátszelezés lesz fájdalmas, 15 csomó felett folyamatosan egy száron pumpálni komoly terhelés, ezt kell visszaépíteni – mondta a következő bő két hónapról. Hozzátette: a július végén kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon Aarhusban már semmiféle nehézséggel nem számol, ami a mostani törésből fakadna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.