Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Shane Tusup bíróság előtt felel kötekedése miatt

Csütörtökön lesz ítélet.

MN
2018. 03. 06. 7:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíróság előtt kell felelnie Shane Tusupnak egy tavaly áprilisi ügye miatt. Szemtanúk igazolják ugyanis, hogy Debrecenben az országos bajnokság idején az Iron Aquatics akkori skót edzőjét, Darren Wardot fenyegette meg, azt kiabálta neki, hogy „megöllek”, illetve lökdöste is. A trénernek határozatlan idejű szerződése volt, így megváltak tőle. Darren Ward mindezért munkaügyi és személyiségi jogi pert is indított, az ügyben a Fővárosi Törvényszék hirdet majd ítéletet – írja a Blikk.

Az edző kapott végkielégítést, ezzel a munkaügyi rész bíróságon kívül rendezettnek tekinthető, ugyanakkor a személyiségi jogi per folyamatban van. Darren Ward azt szeretné, ha a bíróság megállapítaná, Shane Tusup megsértette a személyiségi jogait. Továbbá szerinte a sajtó is torz képet kapott róla azzal, hogy az Iron Corporation azt állította, szakmai elképzeléseik sem összeegyeztethetők. Az utóbbi miatt másodrendű vádlottként szerepel a perben a kft.

Az ítéletre csütörtökön kerül sor. Az első tárgyaláson Tusup nem volt jelen, míg a másodikon csak ő vett részt, a harmadikra pedig csupán az ügyvédeik mentek el. Március 8-án egyiküknek sem kell személyesen ott lennie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.