Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Babos már a negyedik a világranglistán!

Világelsőségre törő női játékosunk karriercsúccsal áll a női párosok között.

MN
2018. 04. 02. 14:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb lépést tett nagy álma, a világelsőség felé A soproni illetőségű teniszező ugyanis karriercsúccsal immár a negyedik helyen áll párosban a női teniszezők világranglistáján. A párosban tavaly év végén világbajnoki címet szerző, illetve idén az Australian Opent megnyerő Babos előrelépéséhez az is kellett, hogy az eddigi világelső Martina Hingis éppen hétfőn kerüljön ki a rangsorból. A magyar játékos állandó partnere, a francia Kristina Mladenovic ugyanezen rangsorban a 15. helyen áll. Az élen Hingis korábbi partnere, a tajvani Latisha Chan (korábbi nevén Csan Jung-zsan) áll.

Babos egyesben három helyet javítva a 44. helyen áll, és a héten a mexikói Monterreyben versenyez – itt nyerte 2012-ben pályafutása első WTA-trófeáját egyesben –, ahol a negyedik kiemelt magyar játékosnak az első ellenfele a selejtezőből érkezik. Egyesben továbbra is a román Simona Halep a világelső, míg a Miamiban tornát nyerő, tavalyi US Open-bajnoknő, Sloane Stephens pályafutása során először került be a legjobb tíz közé (9.).

A férfiaknál viszont őrségváltás történt, hiszen Roger Federert ismét váltotta a világranglista első helyén. 

 Ám könnyen előfordulhat, hogy a combsérülés miatt a januári Australian Open óta pihenő Nadal – aki a hétvégén a németek elleni Davis Kupa-negyeddöntőben tér vissza Valenciában – kénytelen lesz ismét átadni első helyét Federernek, ugyanis a salakszezonban a spanyolnak rengeteg a megvédendő pontja (4680), míg a svájci ugyanúgy kihagyta tavaly a salakos versenyeket, mint az idén, így pontokat sem tud veszíteni. A férfi teniszezők világranglistáján a legjobb magyar továbbra is aki egy helyet rontva a 61., míg a Davis Kupa válogatottunk másik tagja, Balázs Attila húsz helyet javítva a 183.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.