Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Nyolcaddöntőbe jutott Babos Tímea

A magyar játékos két szettben legyőzte a cseh Marie Bouzkovát.

MTI
2018. 04. 04. 6:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babos az első szettben egyszer, a másodikban kétszer tudta elvenni cseh riválisa szervajátékát, miközben ő csak egyszer bukta el a saját adogatógémjét. A magyar játékos a második mérkőzéslabdájával tudta lezárni az esőszünettel tarkított találkozót, amelyet végül 1 óra 36 perc alatt nyert meg.

A soproni teniszező honlapjának elmondta: a késői kezdés és a kényszerszünetek miatt nem volt egyszerű a mérkőzés, ráadásul ismeretlen ellenféllel találkozott.

„Nem az első körben kell a legjobban játszani. Itt a továbbjutás és a kétszettes győzelem a legfontosabb” – nyilatkozta Babos. Hozzátette: játékának voltak pozitív oldalai, de olyan részei is, amelyeken változtatnia és javítania kell.

„Egyébként nagyon élveztem a játékot és a közönség által teremtett hangulatot! Nagyon sokan voltak kint, nagyon szurkolnak nekem itt, Monterreyben” – mondta a tornán 2012-ben egyéniben, 2013-ban párosban bajnok magyar teniszező, aki azt is elárulta, hogy jól érezte magát ismét a centerpályán.

A világranglista 44. helyén álló Babos következő ellenfele a brit Naomi Broady (136.) lesz. A két játékos már ötször találkozott egymással, négy alkalommal csak három játszmában dőlt el az összecsapásuk, és ezekben ötször a rövidítésig is eljutottak. Az öt mérkőzésből négyet Babos nyert meg, tavaly ugyanezen a tornán, szintén a második fordulóban két szettben (6:3, 6:2) győzte le Broadyt.

Eredmény (a torna honlapjáról):

egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

(4.) – Marie Bouzková (cseh) 6:3, 6:4

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.