Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Stollár Fanny főtáblás győzelme Charlestonban

A második körben a brit Johanna Kontával csap össze a fiatal magyar tehetség.

MTI
2018. 04. 02. 18:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyszerű formában teniszezik Stollár Fanny. A 19 éves fiatal tehetség előbb kivívta a főtáblára kerülést az egyesült államokbeli Charlestonban zajló, 735 ezer dollár (186 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán, majd a világranglistán 219. magyar játékos az első fordulóban is sikert aratott, a hozzá hasonlóan szintén selejtezőből érkező amerikai Francesca di Lorenzóval (254.) csapott össze.

A mérkőzés elején mindkét teniszező hullámzó játékot mutatott be, az első szett második felében azonban Stollár ellenfele fölé nőtt. A 19 éves magyar már 5:3-nál a játszmáért adogatott, ekkor azonban még nem tudott élni a lehetőséggel, de nem hagyta a rövidítésre a döntést, s 7:5-re megnyerte a szettet. A folytatás izgalommentesen alakult, Stollár ugyanis sokkal pontosabb és határozottabb volt ellenfelénél, aki a második játszmában egyetlen játékot tudott ellene nyerni. A találkozó 1 óra 14 percig tartott, végül Stollár 7:5, 6:1-re győzött. 

A második körben Stollárnak sokkal nehezebb dolga lesz, ugyanis a hatodik kiemelt, magyar származású brit Johanna Kontával csap majd össze.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.