Európa-liga: Kádárék a Chelsea ellen

Magyar Nemzet
2019. 02. 23. 12:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Európa-liga népesebb mezőnyű a Bajnokok Ligájánál, ezért még csak most fordul rá a nyolcaddöntőkre. Ennek a sorsolását tartotta meg tegnap délben az UEFA, miután csütörtökön este kiderült, kik jutottak a tizenhat közé a sorozatban. Akad magyar érdekeltség is, hiszen a Kádár Tamást (képünkön fehérben) foglalkoztató ukrán Dinamo Kijev tagja a mezőnynek, akárcsak az osztrák Salzburg, amelynek a kispadján csütörtökön ott ült a 18 éves is.

Kádár Tamásékkal nem volt kegyes a sors, mert az El talán legnagyobb esélyesét, az amúgy szebb napokat is látott angol Chelsea-t terelte az útjukba. A két csapat legutóbb a Bajnokok Ligája 2015–2016-os kiírásának csoportkörében találkozott egymással, Kijevben 0-0 lett a végeredmény, Londonban 2-1-es hazai győzelem született, ám azóta rengeteg víz lefolyt a Temzén. A csapat a Premier League-ben a hatodik helyen áll, a szereplése annyira csalódást keltő, hogy felreppent a híre, Maurizio Sarri vezetőedző Rómába távozik, azonban ezt ő határozottan cáfolta.

Az viszont korántsem pletyka, hanem szomorú tény, hogy a FIFA a 18 éven aluli labdarúgókra vonatkozó átigazolási szabályok megszegése miatt 2020 nyaráig kizárta a klubot az átigazolási piacról, ami óriási hátrányt jelent. Lehet igazolni a Stamford Bridge-re, de új játékos regisztrálására és pályára küldésére az eltiltás végéig nincs mód, ráadásul a klubnak 600 ezer svájci frankos (168 millió forintnyi) büntetést is le kell szurkolnia.

A döntés nem jogerős, a Chelsea fellebbez.

Visszatérve az Európa-ligához, Szoboszlai Dominik az olasz Napoli ellen mutatkozhat be a sorozatban, ha az edzője is úgy akarja. A nemzetközi porondon eddig 26 osztrák–olasz mérkőzés zajlott le, ezekből mindössze négyet nyertek meg a sógoraink, mind a négyet a Salzburg, és ez táplálhatja a csapat szurkolóinak derűlátását. A nyolcaddöntő köre két spanyol–orosz párharcot is hoz, az egyikben a Valencia az esélyesebb, a másikban viszont a hazai bajnokságban kieső helyen álló Villarreal már arra is büszke lehet, hogy egyáltalán idáig eljutott.

A nyolcaddöntők párosítása: Chelsea (angol)–Dinamo Kijev (ukrán), Eintracht Frankfurt (német)–Internazionale (olasz), Dinamo Zagreb (horvát)–Benfica (portugál), Napoli (olasz)–Salzburg (osztrák), Valencia (spanyol)–FK Krasznodar (orosz), Sevilla (spanyol)–Slavia Praha (cseh), Arsenal (angol)–Rennes (francia), Zenit (orosz)–Villarreal (spanyol).

A párharcok első mérkőzéseit március 7-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.