Rekordnyereséggel zárta a tavalyi évet a Liverpool

Rekordot jelentő 125 millió fontos adózás előtti nyereséggel zárta az elmúlt pénzügyi évet az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő és tavaly Bajnokok Ligája-döntős FC Liverpool.

Forrás: MTI2019. 02. 08. 19:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub pénteki közlése szerint az adózás előtti nyereség több mint háromszorosára nőtt, mivel az ezt megelőző esztendőben az összeg 40 millió font volt az egyesületnél.

A Pool sokat profitált abból, hogy a csapat BL-döntőt játszhatott a végül győztes Real Madriddal, és ugyancsak jelentős mértékben járult hozzá a nagy növekedéshez a brazil Philippe Coutinho januári eladása az FC Barcelonának 142 millió fontért.

A Mersey-parti egyesület teljes pénzügyi forgalma 90 millió fonttal 455 millió fontra nőtt úgy, hogy 190 millió fontot költött az első csapat megerősítésére. Andy Robertson, Dominic Solanke és Alex Oxlade-Chamberlain is a szóban forgó pénzügyi időszakban érkezett az együtteshez, amely aztán még megszerezte Naby Keitát, Fabinhót, Alisson Beckert és Xherdan Shaqirit is.

A Vörösök legutóbb 29 éve, 1990-ben nyertek angol bajnoki címet, most 25 forduló után másodikok a Premier League-ben a hozzájuk hasonlóan 62 pontos, címvédő Manchester City mögött, amely egy mérkőzéssel többet játszott.

A Liverpool a Deloitte könyvvizsgáló cég által készített és januárban nyilvánosságra hozott „pénzligában” két helyet javítva feljött a hetedik helyre. A jelentés a világ futballklubjait a bevételeik alapján rangsorolta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.