Szép búcsú a tét a horvátok ellen

A játékosok rendkívül önkritikusan értékelték a találkozót annak tudatában, hogy ezzel a kudarccal eldőlt: már nem juthatnak ki a szeptemberi világbajnokságra.

2019. 02. 25. 13:14
Perl Zoltán hazai közönség előtt bizonyíthat Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jókora pofont kapott múlt pénteken a férfi-kosárlabdaválogatott. Nem volt meglepő, hiszen Olaszország ellen idegenben csodaszámba menne a győzelem, de ettől a csapattól nem szoktunk hozzá a 34 pontos vereséghez.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány nem véletlenül nyilatkozott így Varesében a mérkőzés után: „Borzasztó rossz meccset játszottunk egy nagyon jó csapat ellen. Ez a nyolcadik évem szövetségi kapitányként, a srácoktól rengeteg jót kaptam én is és egész Magyarország is, de ez volt az időszak leggyengébb mérkőzése. Olyan hibákat követtünk el, amelyek eddig nem voltak ránk jellemzők, ezért a lefújás után kicsit még mosolyogtam is kínomban, mert nem tudtam hova rakni az egészet. De ha kihoztuk volna magunkból a maximumot, akkor sem lett volna esélyünk az olasz csapat ellen. Van még egy feladatunk: szerencsére gyorsan megmutathatjuk, hogy a Veresében mutatott teljesítmény egyszeri kisiklás volt csupán.”

Perl Zoltán hazai közönség előtt bizonyíthat
Fotó: Havran Zoltán

A játékosok is rendkívül önkritikusan értékelték a találkozót annak tudatában, hogy ezzel a kudarccal eldőlt: már nem juthatnak ki a szeptemberi világbajnokságra. Szombaton aztán hazautaztak, és Bécsen keresztül egyenesen Szombathelyre mentek, ahol szerda este 18.30 órakor Horvátország ellen (tv: M4 Sport) zárják a selejtezősorozatot.

Bár már a horvátok is kiestek, a két csapat összecsapása nem nélkülözi a tétet: amelyikük nyer, az végez a csoport negyedik helyén, azaz várja a következő Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását a kontinens legjobb tizenhat csapata között. És persze ott van a presztízs is: déli szomszédainkat legyőzni nem elhanyagolható dicsőség. A keretbe visszatért Horti Bálint, akinek éppen a pénteki meccs idején született meg első gyermeke, mindenki egészséges, és elszántan várja a mérkőzést.

Az ellenfelet ezúttal nem kísérik el a szurkolói, így is szinte biztos, hogy telt ház lesz előtt játsszák a horvátok elleni találkozót. A vendégszektorba szóló jegyek elérhetőek a magyar drukkerek számára. A szombathelyiek számára nyilván növeli a meccs vonzerejét, hogy saját csapatukból Govens Darrin, Perl Zoltán és Váradi Benedek is ott van Ivkovics Sztojan keretében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.