Csökken a honosított játékosok száma

Magyar Nemzet
2019. 03. 28. 13:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javában zajlik a magyar központú jégkorongbajnokság, az Erste-liga döntője a Ferencváros és a Csíkszereda között – a második mérkőzés tegnap lapzártánk után ért véget. A többi klubcsapat számára már befejeződött az idény, de az évad első számú hokieseménye még hátravan. A válogatott játékosok már ezen a héten megkezdték a felkészülést az április 29-én kezdődő divízió I/A világbajnokságra.

Jelenleg huszonnégy játékos – négy kapus, nyolc hátvéd, tizenkét csatár – alkotja a keretet, amely még jelentősen változni fog a következő napokban. Nem készülnek még a többiekkel a Fehérvár hokisai, ők pihenhetnek, hiszen csak vasárnap ért véget az osztrák bajnokság, s a magyar bajnoki fináléban szereplő FTC-ből és Csíkszeredából is bekerülhet egy-két ember. A csapatban jelenleg egyetlen légiós, Bartalis István (Schwennigen)­ szerepel, rajta kívül számításba jöhet még Galló Vilmos (Timra, Svédország) és Kevin Wehrs (Bad Tölz, Németország) is.

Utóbbi a honosított játékosok egyike, s ha eme minőségében nem is marad egyedül, idén visszaesik a tengerentúlról érkezett játékosok száma. A fehérvári Andrew Sarauer, mondhatni, alapember, s az lehetne Jesse Dudás is, aki a 2016-os szentpétervári vb-n remekül helytállt, s ennek ­köszönhetően átmenetileg Finnországba szerződött. Ám Dudás nem ambicionálta a válogatottságot, klubja, a MAC közölte, hogy a kemény bekk már haza is utazott Kanadába.

Úgy hírlik, Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány Keegan Dansereau-ra és Brance Orbanra viszont nem számít. Két lehetséges jelölt maradt: Chris Bodo és Scott Macaulay, igaz, utóbbinak még nincs meg a magyar állampolgársága. Ebből is az következik, adott a lehetőség a fiatal játékosok előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.