Már bajnok, de többet akar az FTC Jégkorong

Magyar Nemzet
2019. 03. 25. 10:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csíkszereda bajnoki címmel ajándékozta meg, de az Erste-ligában megállítaná az FTC-t. Fura, sőt talán zavaros, a magyar jégkorongban az aktuális helyzetet mégis pontosan kifejező mondat. A magyar központú liga elődöntőjében a székelyföldi együttes pénteki sikerével összességében 4-2-re felülmúlta az UTE-t, ezzel bejutott a rájátszás fináléjába, ahol a Ferencvárossal találkozik. A versenykiírás szerint a magyar bajnoki cím a sorozatban a legjobban végző magyarországi együttesnek dukál, s az Újpest búcsújával eldőlt, hogy ez így a Fradit illeti. A zöld-fehérek huszonkét év, tehát 1997 után lettek ismét aranyérmesek, de hogy ünnepelnek-e, az természetesen a Csíkszereda elleni döntő függvénye.

Több szempontból is az FTC-t nevezhetjük a holnap kezdődő párharc esélyesének. Az élen zárta az alap-, majd a középszakaszt is, s a play offban a nyolcaddöntőt és az elődöntőt is 4-0-s söpréssel abszolválta a Vienna Capitlals, illetve a Debrecen ellen. Az eddigi egymás elleni mérleg 3-3-ra áll, de a Fradi kétszer is csak büntetőkkel maradt alul. Csíkszeredában magasak az elvárások, ezért váltottak kétszer is edzőt az idény során – most Hozó Levente irányítja a csapatot –, az FTC már túlteljesítette a tervét, de persze belépne az aranykapun.

Ötödszörre sem

Az osztrák bajnokságban (EBEL) a negyeddöntő hatodik meccsén: Salzburg–Fehérvár 6-1, a párharcot 4-2-re az osztrák együttes nyerte. A Fehérvár tizenkettedik éve szerepel az EBEL-ben, ötödször jutott be a rájátszásba, de onnan még egyszer sem lépett tovább az elődöntőbe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.