A túlélésért játszik a Szolnok

Viszonylag egyszerű a képlet a vízilabda Bajnokok Ligájában, két fordulóval a csoportküzdelmek befejezése előtt, már ami a magyar esélyeket illeti.

Ch. Gáll András
2019. 04. 23. 18:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viszonylag egyszerű a képlet a vízilabda Bajnokok Ligájában, két fordulóval a csoportküzdelmek befejezése előtt, már ami a magyar esélyeket illeti: az FTC-Telekom lényegében már bejutott a hannoveri nyolcas döntőbe, az Eger kipottyant onnan, a Szolnok viszont a lét és nemlét mezsgyéjén egyensúlyoz. Csoportonként négyen jutnak tovább, de mivel a Hannover rendezőként résztvevője a Final 8-nek, Zsivko Gocics edző legénységének legalább a harmadik helyen kell végeznie. S jelenleg ez a helyzet a B csoportban: 1. Jug Dubrovnik 29, 2. BPM Busto 26, 3. Olympiakosz 24, 4. Szolnok 21.

„Múlt héten a bajnokin biztatóan játszottunk a Fradi ellen, de végül 9-7-re alulmaradtunk – igaz, két sérült kulcsemberünk, az egyaránt olimpiai bajnok Andrija Prlainovics és Kis Gábor akkor még nem volt bevethető. Kedden már mindketten edzettek, számítunk rájuk a szerdán a Busto ellen, végre teljes csapattal tudunk kiállni. Csak a győzelem számít, ha nyerünk, van még esélyünk, mivel az utolsó körben az Olympiakosz és a Busto egymással játszik, mi pedig a jelenleg 12 ponttal álló Jadranhoz utazunk Splitbe. Veronában 7-5-re megvert bennünket a Busto, erős csapat, bár csak két játékosa volt ott abban az olasz válogatottban, amelyiket Magyarország nemrégiben 12-11-re legyőzött Zágrábban, az Európa-kupán: Di Somma és Luongo.”

Ha minden jól megy, a Szolnok 27 ponttal fejezheti be a csoportkört, ebben az esetben a Bustónak lehet 26, 27 vagy 29, az Olympiakosznak – feltéve, ha megveri a mindenképpen döntős Hannovert, ami borítékolható – 27, 28 vagy 30. Azaz még bármi előfordulhat, de számolgatni csak akkor van értelme, ha Nagy Viktorék győznek a Tiszaligetben.

A magyarok párosítása szerdán, A csoport: Dinamo Moszkva–Eger 19.15, FTC-Telekom–Steaua 20.00 (tv: M4 Sport); B csoport: Szolnoki Dózsa–BPM Busto 19.00 (tv: Sport 2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.