Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Alilovic-mágia Szegeden

Pontosan úgy történt minden, ahogyan vártuk. Az idegenbeli győzelmet követően a Telekom Veszprém a portugál Sporting, a Mol-Pick Szeged a lengyel Plock ellen kiszolgálta saját közönségét, magabiztosan nyert, és továbbjutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Így már csak két lépésre van az áhított kölni Final Four.

2019. 04. 01. 7:06
Világklasszis teljesítményt nyújtott a horvát kapus a Plock ellen Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha nem az exveszprémi, korábbi magyar kapitány Xavi Sabaténak hívják a Plock edzőjét, és a lengyel csapat az előző körben nem idegenben fordítja meg a párharcot a dán Silkeborg ellen, végezetül ha nem a Plock lett volna az a csapat, amelyik legutóbb győzni tudott Szegeden, akkor nem lett volna mitől tartania a magyar bajnoknak a BL-nyolcaddöntő visszavágóján.

Gyorsan kiderült, hogy hiába a figyelmeztető jelek, a Szeged gyorsan lerendezte a Plock elleni visszavágót. Mirko Alilovic kezdett a kapuban, és világklasszis teljesítménnyel rukkolt elő, sőt, a 16. percben még gólt is szerzett.

Világklasszis teljesítményt nyújtott a horvát kapus a Plock ellen
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A szegedi titok a sziklaszilárd védekezés volt, 13-8-as előnyre tett szert a magyar bajnok a szünetig, a folytatásban mindenfajta görcs alól felszabadulva, elsősorban a hét gólig jutó vezérletével növelte is az előnyt, végül 23-16-ra nyert. Azaz 60 perc játékidő alatt összesen 16 gólra volt képes az ellenfél, elsősorban az 50 százalékos hatékonysággal védő Mir­ko Alilovicnak köszönhetően.

– Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk. A védelem magas szinten teljesített, így nekem is egyszerűbb volt a dolgom – értékelt szerényen a meccs hőse, Mirko Alilovic.

– Az első félidőben dőlt el a meccs, amikor türelmesen és remekül védekeztünk. Erre a játékra alapozhatunk a Vardar Szkopje ellen, de támadásban még többet kell mutatnunk – nyilatkozta a mérkőzés után Carlos Pastor, a Szeged edzője. A Mol-Pick Szeged 45-36-os összesítéssel, kettős győzelemmel jutott a BL legjobb nyolc csapata közé, ahol az észak-macedón Vardar Szkopje lesz az ellenfele.

A legjobb nyolc között még egy magyar csapat, a Telekom Veszprém is biztosította a helyét, miután az idegenben megszerzett kétgólos előnyhöz hozzátett hatot, 35-29-re legyőzte a portugál Sporting együttesét. Főleg a szélsők voltak elemükben, Manuel Strlek 7, Dejan Manaszkov 5 gólt tett be a közösbe.

– Mindegyik játékosom elszánt volt, így nekem nem volt nehéz dolgom, csak cserélgetnem kellett őket. Senkit sem kellett külön motiválni – méltatta az övéit David Davis, a Telekom Veszprém edzője. A Veszprém kettős győzelemmel, 65-57-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé, a Final Fourba jutásért a német Flensburg lesz az ellenfele.

Felemás búcsú

A Grundfos Tatabánya már a záró forduló előtt biztosította első helyét az EHF-kupa B csoportjában. Vladan Matics csapata utolsó csoportmeccsén az észak-macedón Eurofarm Rabotnik csapatát győzte le 30-27-re. A negyed- és az elődöntő sorsolását kedden délelőtt rendezik Bécsben. Másik EHF-kupacsapatunk, a Balatonfüred 36-23-ra kikapott a német Füchse Berlin otthonában a férfikézilabda EHF-kupa csoportkörének utolsó fordulójában. A magyar csapat az A csoport negyedik helyén végzett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.