Elkezdték a visszaszámlálást a vb-re

103 nap 21 óra 17 percről indult a visszaszámlálás a budapesti vívó-világbajnokságig. Egy hónap alatt az összes belépő gazdára találhat a BOK-csarnokba.

2019. 04. 03. 7:18
Vivó VB sajtotajekoztato
Decsi Tamás és Szatmári András bemutatót tartott Fotó: Zsolt BURGER/MFA Forrás: MVSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Autószalonban nem mindennapos esemény a kardforgatás, ám a Magyar Vívószövetség (MVSZ) tegnapi sajtótájékoztatóján egy szponzori szerződés megkötésének apropóján különleges helyszínen állították fel azt a pástot, amelyen két világbajnok vívónk, Szatmári András és Decsi Tamás tartott bemutatót. S remélik, hogy júliusban a budapesti vb-re érkező vendégeknek is leckét adhatnak. – Fővárosunk 1959, 1975, 1991 és 2013 után ötödször rendezhet vívó-világbajnokságot, s a nyári olimpiai kvalifikációs vb-re százharminc ország közel kétezer versenyzőjét várjuk a BOK-csarnokba – jelentette be Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke.

– A 2013-as vb tapasztalataiból kiindulva a szurkolóknak ezúttal is forgalomba hozunk bérleteket, hat éve ezek keltek el a leggyorsabban. Most a kilenc napra 28 ezer forintért lehet bérletet váltani, ami pedig a napijegyeket illeti, a döntőkre 3000–4500, a selejtezőkre 1000 forintba kerülnek. A csarnokba 4800-an férnek be, és úgy kalkulálunk, hogy az esti programokra egy hónapon belül az összes jegy gazdára talál – fejezte ki reményeit Csampa Zsolt, majd Szatmárival és Decsivel elindította a vb-ig hátralévő időt jelző órát, amely 103 nap 21 óra 17 percről kezdett el visszafelé számolni. Egyúttal a jegyértékesítés is megkezdődött a www.2019budapest.com oldalon.

Decsi Tamás és Szatmári András bemutatót tartott
Fotó: MVSZ

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kiemelte, hogy a vb-rendezés nagy megtiszteltetés, de nagy felelősség is. Utóbbi egyrészt a magyar vívás veretes eredményeiből, másrészt a korábbi nívós rendezéseinkből fakad. – A nemzetközi szövetségben még most is etalonként tekintenek a 2013-as világbajnokságra – jegyezte meg a párbajtőrözőként olimpiai ezüstérmes és világbajnok sportvezető.

Az idei zökkenőmentes lebonyolítást kormányzati támogatás, valamint a Volkswagennel tegnap megkötött együttműködési megállapodás is segíti, a többi pedig vívóinkon múlik az előttünk álló egyéves kvalifikációs időszak legfontosabb, legtöbb pontot adó versenyén.

– Március végén a hazai világkupán csapatban ezüstérmesek lettünk, a világranglistán a harmadik helyen állunk, és szeretnénk megszerezni a csapatkvótát, mert ez három egyéni indulást is jelentene Tokióban – fogalmazott a 2017-es egyéni világbajnok Szatmári. – A 2013-as budapesti vb-ről szép emlékeim vannak, ez volt az első felnőtt-világbajnokságom, egyéniben indulhattam, és bejutottam a negyeddöntőbe. Elképesztő volt, hogy majdnem ötezren jöttek ki a csarnokba, persze nem miattam, hanem az olimpiai bajnok miatt, de éreztem, hogy nekem is nagyon szurkolnak.

Szatmári szerint, ha csapatban sikerülne döntőbe jutniuk, azzal gyakorlatilag meglenne a tokiói repülőjegyük. S bizony jó lenne, ha nemcsak magukat, bennünket is megkímélnének a további számolgatásoktól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.