Rápihenhettek a hollandok az elődöntőre

A végjátékhoz érkeztünk a Bajnokok Ligájában: az elődöntők első felvonásán ma Tottenham–Ajax, holnap Barcelona–Liverpool meccset játszanak.

Fábik
2019. 04. 30. 15:54
Champions League Quarter Final Second Leg - Juventus v Ajax Amsterdam
Fotó: Massimo Pinca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A végjátékhoz érkeztünk a Bajnokok Ligájában: az elődöntők első felvonásán ma Tottenham–Ajax, holnap Barcelona–Liverpool meccset játszanak. S bár kétségkívül utóbbi a rangosabb párosítás, a negyeddöntők két meglepetésgyőztese közötti meccs is látványosnak ígérkezik.

A Tottenham az egyenes kieséses szakaszban a Dortmundot, majd a Manchester Cityt is kiejtette, múlt szombaton viszont egészen másfajta meglepetéssel szolgált. A Premier League-ben otthon 1-0-ra kikapott a West Ham Unitedtől, így a következő szezonra még nem biztosította be a BL-indulását. Mindenesetre így is harmadik a tabellán a Manchester City és a Liverpool mögött. A Spurs fő gondja sokkal inkább az, hogy legfőbb gólszerzője, valamint Harry Winks és Erik Lamela is sérült, a Manchester City elleni negyeddöntő hőse, Szon Hung Min pedig eltiltás miatt nem játszhat ma az Ajax ellen.

Az Ajax játékosai a hét végén pihenhettek, a holland szövetség a teljes bajnoki fordulót elhalasztotta, hogy segítse Erik ten Hag (képünkön) együttesét, de ne avatkozzon be az Eredivisie hajrájába. Az Ajax a BL egyenes kieséses szakaszában előbb a Real Madridot, majd a Juventust búcsúztatta, s mindkét nagyágyú ellen idegenben harcolta ki a továbbjutást. A fiatal társaságban sokan már a 70-es évek Ajaxát látják újjászületni. De azért nem mindenki. – Remek csapat sok kreatív játékossal, de ahhoz az együtteshez hasonlítani, amelyik sorozatban háromszor nyerte meg a legrangosabb európai tró­feát, egyelőre még korai – jegyezte meg Johnny Rep, aki 1973-ban a góljával eldöntötte a Juventus elleni BEK-döntőt.

A Barcelona–Liverpool találkozó finálénak is beillene a BL-ben. A katalánok a múlt hét végén bebiztosították a bajnoki címüket, amihez 1-0-s siker is elég volt a Levante ellen, míg a Liverpool 5-0-ra ütötte ki a Huddersfieldet. Friss liverpooli elismerés, hogy a játékosok szavazatai alapján lett a Premier League legjobb labdarúgója. A holland hátvédnek és Luis Suárez ellen kellene bizonyítania, hogy jó helyre került az elismerés – nem lesz könnyű dolga.

BL-program. Elődöntő, 1. mérkőzések. Kedd: Tottenham–Ajax 21.00 (tv: M4 Sport). Szerda: Barcelona–Liverpool 21.00 (tv: M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.