Ellenfél nélkül maradt a férfiak kajaknégyese

Magyar Nemzet
2019. 06. 18. 11:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mától csütörtökig rendezik Szolnokon a kajak-kenusok második válogatóját, amely a hét végén kezdődő, minszki Európa Játékokra és többségében az augusztusi­, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra is válogat.

Az egyik legfontosabb kérdésre már a válogató előtt választ kaptunk: az ötkarikás kvótaszerzés szempontjából kiemelten fontos férfi K–4 500 méteren a Birkás Balázs, Kuli István, Nádas Bence összetételű kvartettnek nem lesz kihívója.

– Az biztos, hogy az Európa Játékokon ez a négyes indul, de csak ott tudom megállapítani, hogy az európai mezőnyben milyen erőt képvisel, a

vb-részvétele még nem biztos – mondta el Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

Női kajakban 500 méter egyesben az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danu­ta a favorit, az első válogatón mögötte végzett Medveczky Erika és Bodonyi Dóra között viszont nagy csata várható.

Párosban az első válogatón győztes Kárász Anna, kettős és az ott második Csipes Tamara, Medveczky Erika duó újra meccselhet egymással.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.