Felpörögnek a BL-döntő után is

2019. 06. 05. 15:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte már el is feledkeztünk az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) új sorozatáról, a vegyes fogadtatású Nemzetek Ligájáról, de most vissza kell térnünk hozzá, mert jön a végjáték: az A liga négy csoportelsője Portugáliában lejátssza az elődöntőket – ma Portóban a házigazdák együttese Svájccal (20.45), holnap Guimaraesben Anglia Hollandiával csap össze (20.45) –, és a két győztes vasárnap a guimarae­si brozmeccs (15.00) után Portóban mérkőzik meg a trófeáért (20.45). A találkozókat a Sport1 közvetíti.

Ejtsünk szót arról is, hogy a magyar válogatott a C liga 2. csoportjában a finnek mögött másodikként zárt, összesítésben a 31. lett, és ennek a 2020-as Eb-kvalifikáció szempontjából nagy jelentősége van. A kontinenstornára a selejtezőkről húsz csapat jut ki, négy pedig a Nemzetek Ligája későbbi rájátszásából – minden ligából egy –, és az érdekelt 16 együttes között jó eséllyel mi is ott lehetünk, ha a selejtezőkön netán elvérzünk.

A Nemzetek Ligája végső győztese vasárnap értelemszerűen nem kap kvótát, hiszen zajlanak a selejtezők, egy díszes serleget azonban hazavihet, és az UEFA-tól eddig kasszírozott négy és fél millió eurója mellé további hatmilliót hozzátehet. A második hely négy és fél, a harmadik három és fél, a negyedik két és fél millió euró bónuszt ér. A játékoskeretek alapján mind a négy csapat komolyan veszi a tornát, így a házigazdánál Ronaldo is csatasorba áll. A hollandoknál pályára léphet Van Dijk és Wijnaldum, az angoloknál Alexander-Arnold, Henderson, Gomez, valamint Kane, Alli, Rose és Dier, akik szombaton a Liverpool–Tottenham BL-döntőben még egymásnak feszültek. Kérdés, kiknek sikerül újra felpörögni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.