Szatmári varázsol a páston és a vásznon is

2019. 06. 07. 15:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szórhat villámokat, bevethet egyszerre három kardot vagy éppen próbálkozhat figyelemeltereléssel, a varázslón semmiféle mágia és bűbáj nem segít abban az asszóban, amelyben Szatmári Andrással küzd a nyári, budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság tegnap bemutatott kampányfilmjében. A 2017-es lipcsei vb egyéni aranyérmese alaposan elporolja ellenfelét a két éjszaka alatt leforgatott ötven másodperces, látványos kisfilmben.

– Nem nagyon szerepeltem még ilyen reklámfilmben, újdonság volt számomra, de próbáltam a maximumot nyújtani, miként a páston is szoktam. Bevallom, nem volt egyszerű eljátszanom, hogy röpülnek felém a kardok és a galambok, mert valójában persze mégsem röpültek, de hihetetlenül profi volt a stáb, és ez nagyban megkönnyítette a dolgomat – árulta el Szatmári, akinek az utóbbi hetekben azért akadtak nehézségei, és még most is vannak. Ugyan a combsérülése a múlté, ám a tegnapi összejövetelre lázasan érkezett, ami nem éppen a legjobb előjel a június 17-én kezdődő, az olimpiai kvalifikációs sorozatba ugyancsak beszámító düsseldorfi Európa-bajnokság előtt. S az év legfontosabb versenyétől, a július 15. és 23. között sorra kerülő budapesti vb-től is már csak alig több mint egy hónap választ el bennünket.

Világbajnokunk mindenesetre optimista.

– Nagyon várom már az Eb-t, s bár a vívás egyéni sportág, az olimpiai kvalifikáció miatt a csapatverseny most fontosabb. Persze amennyiben egyéni Európa-bajnok leszek, nem megyek a falnak, ám ha végül meglesz a csapatkvótánk, akkor egyéniben hárman indulhatunk az olimpián. Különben legfeljebb egy magyar férfikardozó mehetne Tokióba, és ezt szeretnék elkerülni.

Bizony szeretnénk, hiszen az előző két olimpiát nyerte meg, és vele az Eb-címvédő csapatunkat is a tokiói aranyesélyeseink között tartjuk számon. Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke kiemelte, hogy a sportág szempontjából rendkívül fontos időszak következik, de konkrét célok, érmes elvárások meghatározásával nem akarnak terhet rakni a versenyzőkre; enélkül is mindenki tisztában van azzal, milyen nagy a tét.

Most Szatmáriékon a sor, hogy valamit varázsoljanak.

Film Fuchsról

A tegnapi filmbemutatón nemcsak előre, visszafelé is nézhettünk, megtudtuk, hogy az 1908-as londoni és az 1912-es stockholmi olimpián egyéniben és csapatban egyaránt aranyérmes Fuchs Jenő életéről dokumentumfilm készül, ennek az előzetesét szintén levetítették. A kész produkciót ősszel mutatják be a Duna csatornán, és több nemzetközi fesztiválra is benevezik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.