A legkisebb részlet is fontos

Szerdán megkezdheti remélt menetelését a Ferencváros a nemzetközi porondon: a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a Ludogorecet fogadja 20 órakor (tv: M4 Sport) a Groupama Arénában. A bolgár bajnoknál úgy vélik, a Fradi erősebb a MOL Fehérvárnál, amely tavaly búcsúztatta őket a sorozatból.

2019. 07. 10. 15:10
null
Önfeledten ünnepelhették a történelmi aranyérmet a Fradi játékosai és szurkolói Fotó: Czagány Balázs Forrás: MTI/Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évről évre visszatérő téma: a Ferencváros végre bizonyítani szeretne a nemzetközi kupákban. Thomas Dollnak éppen azért telt ki a becsülete csaknem öt év után tavaly ősszel, mert a csapat ismét leszerepelt az Európa-ligában (El), és emiatt követte őt Szergej Rebrov, akinek a szerződéséről csupán annyit tudni, hogy akkor kereshet igazán komoly pénzt, ha a Fradi eljut a Bajnokok Ligája vagy az El csoportkörébe.

Nos, együttese ma indulhat el az oda vezető úton, amelyen a BL-ben az első akadályt a Ludogorec jelenti. Az ellenfél neve nem véletlenül ismerős: tavaly nyáron az akkor még MOL Vidi néven futó fehérvári bajnokcsapat nem kis bravúrral átterelte a bolgárokat az Európa-liga selejtezőibe, amelyeket végül sikerrel vívtak meg, és ki is harcolták a helyüket a csoportkörben. A Ludogo­rec nyolcszoros bolgár bajnok, 2012 óta megszakítás nélkül aranyérmes, a keretében találunk nyolc brazilt és három román válogatottat, jú­lius 3-án hazája Szuperkupájának megnyerésével hangolt az FTC elleni selejtezőre – valamennyi jó ok, amely miatt cseppet sem lebecsülendő ellenfél.

A budapesti utazás előtt Szvetoszlav Djakov csapatkapitány azt nyilatkozta, a Fradi nagyobb játékerőt képvisel, mint a Vidi, így most még nehezebb dolguk lesz. Sztojcso Sztojev vezetőedzőnek nincs ilyen összehasonlítási alapja, ő márciusban tért vissza a csapat kispadjára.

A nyilatkozatok szerint a bolgárok elsősorban attól a brazil Isaeltől tartanak a legjobban, aki ma eltiltás miatt nem is léphet pályára. A bolgár szakember tegnap immár Budapesten kifejtette: messzire szeretnének jutni a Bajnokok Ligájában, így a Ferencváros elleni párharcot csak az első lépcsőnek tartják ezen az úton. – Egy győzelemnek nagyon örülnénk, de a döntetlen is jó lenne számunkra – fogalmazott Sztojev.

A fehérváriak tavaly megállították a bolgárokat
Fotó: Mirkó István

Szergej Rebrov, az FTC vezetőedzőjenem nevezte a keretbe Leandrót, Otigba Kennethet és Böle Lukácsot sem. A tegnapi sajtótájékoztatón azt emelte ki, mennyire fontos, hogy minden poszton nagy a harc a csapatba kerülésért: – A versengés javára válik a csapatnak, jó, ha nehezen tudok dönteni a sok jó lehetőség közül. A fiúk értik, mit várok tőlük, és tudják, a legkisebb részletre is oda kell figyelni. Vannak tapasztala­taim a BL-ben az ennyire fontos meccsekről, és látom, a játékosok már nagyon várják a kezdést.

Ezt megerősítette Lovrencsics Gergő, aki a válogatott Eb-selejtezői miatt később érkezett a Fradi edzőtáborába: – Mindegy, ki az ellenfél, nekünk saját magunkra kell összpontosítanunk. Érzem a többieken is, hogy tűkön ülnek, és roppant éhesek a nemzetközi sikerekre. Ez nagy feladat, ám ez a csapat már érett rá, és ezt nem szavakkal, hanem a pályán szeretnénk bizonyítani.

A sikerhez, azaz a főtáblás részvételért a Ferencvárosnak négy ellenfelet kellene búcsúztatnia, a második körben a luxemburgi Dudelange vagy a máltai Valletta FC lenne az ellenfele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.