Sterbinszkyről nevezik el a Vasas új csarnokát

Magyar Nemzet
2019. 07. 10. 8:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BEK-győztes, olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes Sterbinszky Amáliáról nevezik el a Vasas SC új kézilabdacsarnokát. „A csarnok gyakorlatilag elkészült, jelenleg a tesztüzem zajlik, július végén pedig itt kezdi el a felkészülést a felnőttcsapat. Az ünnepélyes átadást ősszel, az első hazai bajnoki mérkőzés keretein belül tartjuk” – nyilatkozta az angyalföldi klub honlapján Markovits László elnök.

Sterbinszky Amália Hajdúszoboszlón született, a Debreceni Dózsa csapatában kezdett kézilabdázni. Onnan igazolt 1969-ben a fővárosba, kevésbé köztudottan a Ferencvárosba, 1973-ban lett a Vasas játékosa. A piros-kékekkel 11 bajnoki címet, hét kupagyőzelmet és BEK-sikert ünnepelhetett. Háromszor választották az év legjobbjának Magyarországon, a válogatottban 250 alkalommal szerepelt, olim­piai bronz- (1976) és világbajnoki ezüstérmes (1982). Évtizedek óta Dániában él, fizioterapeutaként dolgozik. Időről időre megszólal a magyar sajtóban, s rendre elmondja, hogy Dániá­ban megtalálta a számítását.

A magyar kézilabdával felszínes a kapcsolata, de minden bizonnyal hazalátogat az ünnepélyes csarnokavatóra, s elégedetten nyugtázhatja, itthon sem feledkeztek meg róla.

Sterbinszky Amália

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.