A Barcelonát ismét Messi vitte tovább a BL-ben

Gulácsi Péter jól van. Ez a legfontosabb hír számunkra a Bajnokok Ligájának szerda esti, utolsó előtti csoportköréről.

2019. 11. 29. 13:03
Champions League - Group G - RB Leipzig v Benfica
A magyar válogatott kapust le kellett kísérni a pályáról Fotó: Matthias Rietschel Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

jól van. Ez a legfontosabb hír számunkra a Bajnokok Ligájának szerda esti, utolsó előtti csoportköréről: a Leipzig magyar kapusát agyrázkódás gyanújával kellett lecserélni. Történt az 59. percben, amikor a Benfica 1-0-ra vezetett Lipcsében, hogy a portugálok ellentámadást vezetve kettőre növelték az előnyüket, ám a gólszerző Carlos Vinícius véletlenül eltalálta Gulácsi fejét is, akit öt perccel később letámogattak a pályáról. A mérkőzés után a hazai csapat edzője, Julian Nagelsmann beszélt a magyar válogatott játékosról is: – Péter a körülményekhez képest jól van. Jól reagált az elsődleges vizsgálatokra, mindenre emlékezett, valamint úgy tűnik, nem tört el az arccsontja, illetve repedésnek sincs nyoma. Ám a fejre mindig oda kell figyelni, mert akár nagyobb, tartós probléma is kialakulhat. Még további vizsgálatok várnak rá.

A Leipzig egyébként remekül hajrázva a 90. és a 93. percben szerzett találatokkal ledolgozta a kétgólos hátrányt, és ezzel a döntetlennel már – története során először – biztosan ott lesz a tavaszi, egyenes kieséses szakaszban. Így van ezzel a Barcelona is, amely a Dortmundot győzte le nem meglepő módon remek teljesítményének köszönhetően. Az argentin, aki a hírek szerint hétfőn átveheti a hatodik Aranylabdáját, a 700. mérkőzését a katalán klubban egy góllal és két gólpasszal tette emlékezetessé, utóbbiakat Luis Suárez és köszönhette meg neki. A Dortmund lett a harmincnegyedik csapat, amely ellen Messi gólt szerzett a BL-ben, és még soha senkinek sem volt ennyi áldozata a sorozat történetében. A másik továbbjutó helyért az Inter és a Dortmund fut versenyt, előbbihez a Barcelona, utóbbihoz a Slavia Praha utazik majd december 10-én.

A magyar válogatott kapust le kellett kísérni a pályáról
Fotó: Reuters

Nyitva maradtak a legfontosabb kérdések az E jelű csoportban, ahol a címvédő Liverpool hazai pályán pontot mentett. A Napoli Martens révén vezetést szerzett, és ha így marad az állás, akkor már továbbjutóként utazhatott volna haza, ám a második félidőben az angolok fokozták a nyomást, Lovren fejesével kiegyenlítettek. Maradtak a csoport élén, de még nem dőlhetnek hátra, az utolsó körben a Salzburg ellen kell minimum pontot szerezniük a folytatáshoz. Csakhogy az osztrák együttes biztosan nem adja olcsón a bőrét, mivel esetleges győzelmével ő is ott lehet a kieséses szakaszban, miután idegenben 4-1-re lelépte a belga Genket.

A Salzburgban 80 percet töltött a pályán aki furcsa gólpasszt is adott: az első félidő végén a szabadrúgása visszapattant elé a sorfalról, azonnal ismételt, és a kapus ügyetlenül tolta maga elé a labdát, amelyre Daka rácsapott, és megszerezte a vezetést a vendégeknek. A norvég Erling Braut Haaland csereként beállva volt ismét eredményes, és ezzel ő a BL történetében az első tinédzser, aki sorozatban öt mérkőzésen is bevette a soros ellenfél hálóját.

A H csoportban a Valencia hatalmas csatában tartott otthon egy pontot a Chelsea-vel szemben, még mindkét csapat reménykedhet, és az élen álló Ajax sincs biztonságban.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, szerdai eredmények. E csoport: Liverpool–Napoli 1-1, Genk–Salzburg 1-4, az állás: 1. Liverpool 10, 2. Napoli 9, 3. Salzburg 7, Genk 1; F csoport: Barcelona–Dortmund 3-1, Slavia Praha–Internazionale 1-3, az állás: 1. Barcelona 11, 2. Internazionale 7 (9-7), 3. Dortmund 7 (6-7), 4. Slavia Praha 2; G csoport: Leipzig–Benfica 2-2, Zenit–Lyon 2-0, az állás: 1. Leipzig 10, 2-3. Zenit és Lyon 7-7 (7-6), 4. Benfica 4; H csoport: Lille–Ajax 0-2, Valencia–Chelsea 2-2, az állás: 1. Ajax 10, 2. Chelsea 8 (9-8), 3. Valencia 8

(8-7), 4. Lille 1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.